|

Salut! Am facut sex protejat cu iubita. In septembrie i-a venit normal. In octombrie trebuia sa ii vina pe 17... si nu a venit deloc... Oare ce se intampla?

Oare i s-a dereglat?

Ce pot face?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai probabil, ciclul menstrual este de tipul NEREGULAT si din acest motiv succesiunea menstruatiilor se produce imprevizibil. Prietena ta, trebuie sa se prezinte la o consultatie ginecologica. Multa sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru corbulalbrosu):

Cam cat e normal sa ii intarzie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru вσмвση3ℓ):

In cazul in care caracteristica principala a ciclului menstrual este aceea de a fi NEREGULATA, lungimea ca numar de zile a ciclului menstrual considerat ca se incadreaza in NORMALITATE, poate sa varieze in limite foarte largi de la cele MINIM 21 de zile ale celui mai SCURT ciclului menstrual, la un numar de 35-42 de zile. Cresterea sau micsorarea numarului de zile efective de la un ciclu mai scurt la un ciclu mai lung sau invers NU se poate considera ca este sau reprezenta INTARZIERE ci o simpla modificare a lungimii ca numar de zile a ciclului in curs de desfasurare comparativ cu lungimea ciclurilor menstruale anterioare.
Numai in cazul in care ciclul menstrual este de tipul REGULAT si are in mod constant o anumita lungime ca numar de zile, doar in acel caz se poate sa apara o anumita ''intarziere'' sau pornire ''in avans'' a sangerarii menstruale
Uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara disfunctionalitati in activitatea glandelor endocrine si ca atare apare posibilitate de a se produce dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor acele dereglari hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul menstrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari mult mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (de obicei in plus), Dar sunt si cazuri (mai RARE) in care dereglarea poate sa fie uneori foarte mare chiar si de 3 - 6 luni sau chiar si mai multe si cu toate acestea sa NU existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata, ca...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa angajezi detectiv particular sa o urmareasca si sa o prinda in flagrant
sau macar cand face copilul, sa faci test ADN paternal, sa dovedesti ca nu esti tu tatal...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Îl găsești pe amant și ii faci buzunare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A devenit neregulat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează