| W0rld a întrebat:

Salut! Am o prietena care trece printr-o dilema. A făcut sex protejat cu prietenul ei, dar la un moment dat prezervativul ieșea și ii e frica de ejacularea precoce. Menționez ca nu a ejaculat în ea. A făcut 2 teste de sarcina : unul cu 5 zile înainte de data menstruației ( a luat unul de la barza ultrasensibil care detectează, cică, cu 5 zile înainte și altul după 10 zile de la terminarea menstruației, la prima ora a dimineții). Ambele negative. Menționez ca ea a spus ca menstruația a fost normala, dar cu întârziere de 5 zile deoarece ea are ciclul neregulat și a mai pățit sa ii întârzie atât. Mai sunt sanse sa fie însărcinată?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Primul test de sarcina a fost facut absolut INUTIL fiindca cu 5 zile inainte de data la care ar urma sa porneasca menstruatia, adica in a 11-a zi de dupa presupusa ovulatie, chiar si daca s-a format sarcina, posibilitatea de a exista hormon de sarcina hCG in sange si urina este de la extrem de mica... la IMPOSIBILA si din acest motiv chiar si cel mai super-mega-ulta-hiper sensibil tester NU are cum sa detecteze ceva ce inca NU exista sau exista o concentratie inca mult prea mica de hormon hCG pentru a fi posibila derectarea sa. Faptul ca testerul este ultra-mega-hiper sensibil este pur si simplu o minciuna ordinara, sfruntata, buna doar pentru a-i pacali pe cei creduli si lipsiti de cunostintele elementare in acest domeniu. Doar rezultatul celui de al 2-lea test de sarcina care a fost efectuat la momentul indicat/oportun este in mod cert valid, valabil si corect in proportie de peste 99%. Fiindca ciclul menstrual este de tip neregulat, reiese ca menstruatia a pornit exact atunci cand a fost planificata de catre activitatea hormonala si in consecinta se poate afirma cat se poate de hotarat, fara teama de a gresi ca de fapt NU a existat nicio intarziere si exact din acest motiv desfasurarea sangerarii menstruale a fost normala. Multa sanatate!

| W0rld explică (pentru corbulalbrosu):

Deci nu ar trebui sa își facă griji? Sau rămâne de văzut?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru W0rld):

In momentul de fata si situatia actuala, NU trebuie sa aiba nici cel mai mic motiv care sa-i provoace ingrijorare in privinta sarcinii. Insa ar cam trebui sa-si puna intrebari si sa aiba si motive de ingrijorare in privinta cauzelor, motivelor, factorilor care ii afecteaza activitatea hormonala si provoaca dereglarea ciclului menstrual. Sanatate!

2 răspunsuri: