|

Salut, am o problema, am citit pe net și se pare că e fimoză.

Am 13 ani și nu pot decalota penisul, in stare flască pot cam până la jumate, pot și până jos dar doare puțin spre mediu poate și mai mult, in stare erecta pot destul de puțin cam un sfert sau mai puțin.

Trebuie neapărat operatie sau se poate rezolva altcumva?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In cazul tau, pe baza descrierii prezentate, se poate aprecia ca fimoza care iti afecteaza penisul este probabil de gradul 2, din cele 4 grade de clasificare a fimozei. Doar medicul urolog poate aprecia cat de grav iti este afectat penisul si el iti poate preciza modul prin care se poate elimina afectiunea. Cel mai probabil in cazul tau se poate recurge la intindere a deschiderii preputului efectuat acasa in vederea intinderii inelului fibros din capatul extrem al preputiului in vederea largirii deschiderii preputiului la diametrul care sa permita trecerea usoara peste glandul marit in momentul in care penisul este in stare de erectie. De regula se recurge la interventia medicala chirurgicala doar in cazul in care fimoza este grava/severa, fiind de gradul 3 sau gradul 4.
In privinta problemei tale, se pare ca penisul iti este afectat de o FIMOZA medie, fiindca glandul penian (capul penisului) poate fi decalotat atunci cand penisul este in stare flasca (moale).
Atunci cand penisul este in erectie si apare vederii doar o parte din suprafata a glandului, cea situata in jurul deschiderii uretrei atunci fimoza este de gradul 2 spre 3 si fimoza este severa. In astfel de situatii fimoza poate fi eliminata de regula numai printr-o inteventie medicala. Dar mai exista si posibilitatea sa fie rezolvata si acasa. insa intr-un timp foarte lung si cu foarte multa migala, rabdare si chiar cu durere si multa munca. In concluzie depinde de fiecare baiat/barbat daca considera si accepta sa ramana toata viata cu un penis bolnav si impropriu de a intretine acte sexuale cand devine matur, fiindca cu penisul afectat de fimoza, barbatii NU reusesc sa intretina acte sexuale normale. Citeste cu atentie si ia aminte ca sa stii si tu : Fimoza este o afectiune a penisului cu care se nasc cca. 10-15% dintre baieti si in astfel de situatiicea mai indicata optiune la varsta ta o reprezinta consultarea facuta de medicul UROLOG. Este bine cunoscut ca organul sexual al baietilor care au ...2004 - 5741 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc de răspuns, o sa consult un doctor azi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

In loc sa incerci niste tratamente cu care s-ar putea sa iti pierzi timpul, mai bine du-te si vezi daca iti zice sa te operezi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toti baietii se nasc cu preputul destul de stramt si lipit de glandul penisului. La majoritatea decalotarea completa nu este posibila decat dupa 10 ani, iar la unii poate dura pana in jurul varstei de 16 ani ca preputul sa se separe complet de gland (cap). Cam 5-10% din ei raman totusi cu un preput prea stramt si dupa majorat, ceea ce defineste ca fimoza si se rezolva foarte usor chirurgical, in general prin circumcizie. In cazul tau, avand in vedere varsta, eu zic sa mai astepti si daca problema nu trece de la sine in 3-4 ani, sa te prezinti la un control medical. Nu te speria daca se ajunge acolo, interventia e banala si te rezolva sigur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da-mi add pe Facebook ca sa pot sa te lămuresc mai clar

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da-mi add pe Facebook,, Ionuț Roșu" ca sa putem discuta mai pe larg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut,da-mi add pe Facebook Ionuț Roșu sa pot sa te ajut cu problema ta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează