|

Salut am si eu o intrebare pe 10 aprilie i-a venit ciclul prietenei si pe 30 apripie am avut contact sexual neprotejat cu finalizare afara si urinare intre contactele sexuale, si nu i vine ciclul, are deja 15 zile intarziere fata de normalul(28) bine, ea nu are fix 28 mereu i intarzie 6-12zile mereu, ieri a avut dureri de burta si azi i au curs cateva picaturi de sange, se poate sa fie gravida? sunt speriat rau si nu stiu ce sa fac.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cum fata are ciclul de TIP NEREGULAT, nu se poate vorbi de intarziere si nici nu se poate calcula perioada fertila sau urmatoarea menstruatie. In acest caz, sexul trebuei facut INTOTDEAUNA cu prezrevativ, pentru a se evita o sarcina.
Ati facut sex neprotejat, deci exista sanse sa ramana gravida, chiar daca tu ai ejaculat afara.

Se impune efectuarea unui test de sarcina DUPA 21 de zile, de la ultima partida sexuala, iar pe viitor, folositi prezervativul la toate partidele sexuale, ca nu va musca, mananca sau doare si nu costa mai mult de 2 lei bucata.

| a răspuns:

In cazurile in care ciclul menstrual este intratat de serios dereglat incat intre lungimile a 2 cicluri menstrual pot exista diferente de pana in 12-14 zile, devine cu totul imposibil ca cineva sa se poata oferi un raspuns care sa fie chiar si intr-o mica masura valabila. Insa se poate aprecia, considera si concluziona ca formarea sarcinii devine practic imposibila in cazul in care conform afirmatiei precizate : ''contactele sexuale neprotejate au fost cu finalizare afara si urinare intre contactele sexuale''. Cel mai probabil urmatoare situatie si anume : ''ieri a avut dureri de burta si azi i-au curs cateva picaturi de sange'', reprezinta in fapt momentul de incepere a sangerarii menstruale asteptate. Fiindca de la data intretinerii actelor sexuale amintite au trecut 24 de zile, in acest moment pentru linistea sufleteasca totala se poate efectua un test de sarcina pe baza de urina, deoarece in acest moment rezultatul obtinut va fi in proportie de peste 99% valida, valabila si mai ales corecta. PREZENTARE TESTARE DE SARCINA : https://www.youtube.com/watch?v=aWIpgoDTknk
Multa sanatate!

| a răspuns:

In situatia prezentata de tine nu poate fi gravida.