|

Salut fetelor! Vreau sa-mi spuneti si mie povestea primului vostru ciclu, niste intamplari amuzante sau nu, inclusiv simptomele daca au fost si varsta, chiar sunt curioasa sa aflu. Eu am 14 ani si 4 luni si inca n-am, si ma ingrijorez foarte mult, si vreau sa stiu cum a fost la voi. As dori cat mai multe raspunsuri. Va multumesc mult tuturor!

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Mie mi-a venit când aveam 14 ani, era o zi normală în care trebuia să merg la școală. M-am trezit ca de obicei la 6 dimineața și am observat că îmi venise ciclul în somn. Nu am avut nici un simptom, nu m-a durut nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mie imi venise la 11 ani. Nu am simtit nimic poate doar o senzatie de umezeala insa nicio durere. Eram la cumparaturi cu parintii si cand am ajuns acasa si am fost la baie vazusem o pata rosie-maronie, m-am speriat credeam ca m-am lovit in ceva si nu aveam nicio treaba cu menstruatia pe atunci. De speriata ce eram i-am arata mamei mele si atuci imi explicase tot ca de fapt nu mai sunt o copila. Partea nasola a fost ca prima menstruatie pe atunci m-a tinut mult aprox doua saptamani. Habar nu am de ce asa mult. Dar presupun ca a fost o dereglare hormonala oricum fusesem la ginecolog.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aveam 13 ani, venisem de la școală. Până atunci nu avusesem niciun simptom. Când am ajuns și am observat ce am pe chiloți m-am speriat. Am crezut că am făcut pe mine din greșeală și nu îmi dădusem seama?‍♀️. I-am arătat mamei și mi-a zis că e menstruație. Stai liniștită, altora le-a venit la 16-17 ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e nimic de speriat. Mie mi-a venit când încă aveam 10 ani. Nu am simțit absolut nimic prima oară! Am avut doar o mică pata de sânge! Chestia amuzanta e ca am început sa plâng pentru ca îmi părea rau ca mi se termina copilaria...Mama ce am plâns! Uneori mă mai doare puțin burta înainte, dar nu sunt dureri mari. In multe cazuri (și al meu) e neregulat mai ales când încă ești la început gen pana îți începi viata sexuală, pana te mai maturizezi etc. Mai ciudat e faptul ca la 14 ani jumătate încă nu ți-a venit, dar nu cred ca e nimic grav, te poți duce la un edrocrinolog (nu îți va face nimic) și poate îți va da niște pastile cu hormoni, dar totuși nu cred ca e nevoie. Mai așteaptă pana la 15 ani și dacă nici atunci nu vine e nevoie de doctor. Sănătate! Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează