anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut TPU.
Am avut un contact sexual cu prieten mea sâmbăta trecută azi fiind vineri.
De marti are greturi care dispar si reapar brusc si fara vreun motiv anume si dureri de burta.
Cu toate aceste detalii care sun șansele să fi rămas însărcinată? crying

5 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Nici o sarcina nu provoaca greturi si simptome, mai devreme de 3 saptamani de la fecundare.
Greturile prezentate de prietena ta, sunt de la mancarea ingerata in ultimile 24 de ore.

cat priveste sansele sa fie insarcinata, da, orice este posibil daca ati facut sex neprotejat si daca fata era in perioada fertila (a a ovulatiei).
Folositi prezervativul ca nu va musca, doare sau sugruma si in plus, costa cat o acadea, 2 lei/bucata.

| Annastassia a răspuns:

Un test corect de sarcina se poate face numai DUPA 21 de zile, de la ultima partida sexuala.
In cazul vostru, sexul a fost sambata trecuta, adica 30 May + 21 zile = 20 Iunie.
testul se poate face abia in 20 iunie, asta numai daca nu-i vine ciclul intre timp, pentru ca nu se stie adac era sau nu in perioada fertila si nu se stie ce tip de ciclul menstrual, area fata (regulat sau neregulat.


Nota explicativa:
Ciclul de tip regulat - vine in fiecare luna la fix acelasi numar de zile. La ciclu regulat se pot calcula si aproxima: ovulatie, perioada fertila si urmatoarea menstruatie.

Ciclul de tip neregulat - poate veni lunar, dar in zile diferite, sau odata la cateva luni. La ciclu neregulat, NU se pot calcula si aproxima: ovulatie, perioada fertila si urmatoarea menstruatie, putand ca fata sa ramana gravida in orice zi a lunii.

| corbulalbrosu a răspuns:

Cu toate aceste detalii (care lipsesc cu desavarsire) care sunt șansele să fi rămas însărcinată?
Se poate aprecia ca sansele sunt cuprinse intre 0 (zero) si 100% fiindca posibilitatea si probabilitatea formarii unei sarcini :
1.) Depinde de perioada in care se afla ciclul menstrual in ziua
in care a avut loc actul sexual (perioada fertila sau infertila)
2.) De asemenea depinde daca a ajuns sau nu sperma in vagin
Pentru informarea voastra corecta trebuie sa stiti dar mai ales sa intelegeti ca este cu totul IMPOSIBIL sa existe chiar si cea mai mica posibilitatea sa apara simptome de sarcina in primele 3-4 saptamani dupa data de formare si implantare a sarcinii in uter.
Oare de cate ori ar fi necesar sa repet si iar sa repet, informatia corecta potrivit careia sa reusiti sa intelegeti (mai ales fetele), ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM sau din ORICE.
In concluzie, pentru informarea ta corecta trebuie sa stii/sa afli ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM, DIN ORICE sau practic chiar si... DIN NIMIC asa cum cred foarte multi din nefericire, fiindca le lipseste informatia necesara care s-ar transmite si invata prin orele de educatie sexuala. Fiecare fata sau femeie dar si baiat ori barbat indiferent de varsta lor, care au ajuns/sunt in preajma momentul de a isi incepe viata sexuala, ar trebui sa fie informati precis, sa cunoasca foarte exact intregul proces si mecanism prin care se poate forma si produce sarcina. De asemenea ar fi fost bine ca inainte de a incepe sa intretii contacte sexuale, sa fii deja bine informat, ca sa stii ca pentru a se forma sarcina, in mod OBLIGATORIU trebuie sa fie intrunite minim 2 conditii, cu precizarea ca acele 2 conditii trebuie sa se produca in acelasi timp, simultan/concomitent si anume :
1-) In primul rand trebuie sa stii ca femeia poate sa ramana insarcinata NUMAI/DOAR in cazul in care sexul este intretinut in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, adica sexul se produce in una sau in toate cele 4-5 zile situate inaintea zilei in care se va produce ovulatia, sau exact in ziua ovulatiei atunci cand apare OVULUL VIABIL in uter. Doar in acel caz si numai in acel moment al ciclului menstrual se poate produce fecundarea ovulului de catre un spermatozoid care poate sa provina NUMAI din sperma, si NU din lichidul preejeculator fiindca continutul sau este 100% ''steril'' in privinta existentei spermatozoizilor.
2-) Sarcina poate lua nastere NUMAI daca SPERMA indiferent de cantitate ajunge in mod obligatoriu si sigur IN VAGIN in una sau in toate cele 4-5 zile care reprezinta perioada fertila. Fiindca nu ai prezentat si precizat informatiile strict necesare cum ar fi;
-- care este tipul ciclului tau menstrual; neregulat sau regulat
-- data la care a inceput ultima menstruatie,
-- data la care urmeaza sa inceapa urmatoarea menstruatie,
-- in ce data a avut loc joaca sexuala amintita,
intr-o astfel de situatie formularea unui raspuns cert si catusi de cat si precis si corect, din pacate NU se poate oferi in acest moment. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Daca ai ejaculat in ea si era in perioada fertila, este posibil sa fie gravida.

| Teo29 a răspuns:

Pai alta data folositi prezervativul corect, sa nu mai ai astfel de ``griji``...