| Dani978 a întrebat:

Salut TPU, am si eu o mica întrebare.
Ieri mi s-a rupt ata si gen la buza de jos a penisului mi-a rămas o bucățica de carne cum s-a rupt ata.
Cade sau dispare ea ca nu prea stiu?
Multumesc anticipat

9 răspunsuri:
| NotNamed a răspuns:

Sfatul meu e sa te duci urgent la urolog. Poate exista o speranta in a o lipii la loc. Crede.ma, nu vrei sa ramai cu ata rupta.
@corbulalbrosu spune:
"Nu se va intampla nimic deosebit sau ''spectaculos'' cu exceptia faptului ca barbatul respectiv va constata ca a devenit posesorul unui penis ''mort'', inert efectiv lipsit de sensibilitate. Asa numita ''ata''/''frau''/''capastru'' in termeni populari, adica frenul penian al unui penis SANATOS d.p.d.v medical, ramane INTREG/INTACT intreaga viata in cazul a circa 80-85% dintre barbati. Daca pana acum nu te-ai informat CORECT, trebuie sa stii ca acea "ata" a carei denumire corecta in termeni medicali este aceea de FREN penian, reprezinta de fapt o teava, un fel de tub/teaca subtire constituit dintr-un tesut dermatic ce leaga preputul (pielea care acopera capul) de partea sa inferioara a glandului, permitandu-i astfel preputului sa fie mobil, incat sa se poata realiza acoperirea si decalotarea glandului (capului). Bineinteles ca frenul ("ata") se poate rupe insa acest lucru se poduce/se intampla numai/doar atunci cand tesutul din care este formata acea teaca/teava, este atinsa de anumite afectiuni sau de o anumita boala si devine slabita si rigida. Frenul penian sanatos NU se rupe niciodata si va ramane intreg, poate putin intins/alungit pe durata intregii vieti. Acest lucru se produce si este valabil in cazul a circa 4 din 5 barbati activi d.p.d.v. sexual pe intreaga durata a vietii lor
Prin ruperea accidentala sau chiar intentionata dar iresponsabila a "atei", respectivul baiat/barbat NU se dezvirgineaza ci devine posesorul unui penis INERT, lipsit de sensibilitate si excitabilitate. Este bine sa stii ca prin acea teaca care este de fapt o "teava/un tub" trece un vas de sange important care iriga suprafata fina si super sensibila a glandului (capul penisului). In cazul ruperii frenului se rupe automat vasul de sange care trece prin interiorul frenului, si drept urmare se intrerupe/dispare irigarea supafetei penisului cu sange. Din acest motiv piele fina care acopera glandul se zbarceste si isi pierde luciul, elasticitatea, excitabilitatea, dar mai ales dispare sensibilitatea oferita de senzorii existenti in acea portiune de pielea fina a glandului. Acest lucru este un fapt dovedit, fiindca se produce in cazul barbatilor al caror penis este circumcis. Asa ca ar fi bine sa te rogi sa nu patesti si tu la fel. Multa sanatate!"

| GRYM2 a răspuns (pentru NotNamed):

De ce ai vrea sa ti se lipeasca ata la loc daca ti s-a rupt macar asa la primul contact sexual o sa iti vina mai bine fara ea.

| NotNamed a răspuns (pentru GRYM2):

Tu nu stii sa citesti din ce am scris acolo sau n.ai inteles nimic? Nu intelegi ca un posesor de penis cu atata rupta este un posesor de penis mort? De ce as vrea sa am un penis mort si sa nu simt mai nimic cu el?

| Dani978 explică (pentru NotNamed):

Cum sa fie mort?

| Dani978 explică (pentru Dani978):

Ca merge f bine

| jj7700 a răspuns (pentru NotNamed):

Bați câmpii cu aiureli scoase din partea dorsală aici. Ața (sau frenul) penisului nu are niciun nerv notabil sau vas sanguin important prin ea. Este doar o bucată de piele care trage prepuțul la loc pese gland după ce penisul trece în stare flască. Dacă o rupi, în afară de disconfort ușor până se vindecă nu pățești nimic. Eu sunt circumcis de 6 ani cu tot cu ață extirpată complet chirurgical si nu am observat vreo diferență semnificativă în materie de sensibilitate la nivelul glandului. La nivel global peste un miliard de bărbați sunt circumciși și nu au nicio problemă sexuală. Nu știu de unde îți iei informațiile, dar ori ești troll, ori nu știi să te informezi.

| aumih16 a răspuns:

Doamne fereste! ata aceea nu se taie macar! esti sadic inseamna! e adevarat ca se practica da in tari ca africa sau brazilia! pentru a impiedica raspandirea de boli genitale ale penisului! fiindca ei nu se spala des din cauza lipsei de apa potabila deci da! dar nu la noi in orice caz! si mai ales daca tai ce nu trebuie te caci pisi pe tine de durere! si nu cred ca vrei asta! asa ca stai cuminte!

| tzionut a răspuns:

O sa cada, sau poti grabi caderea taind cu o foarfeca bucata respectiva (daca ai sange in oua). Unge zona cu crema de galbenele. Grabeste vindecarea. Spor.

| Dani978 explică (pentru tzionut):

Nu am rană sau ceva, doar ca mi-a rămas pe buza o bucățică din ata dacă înțelegi