| Ilie_Alexandru_1999 a întrebat:

Salut TPU, cat costa sa renunți la sarcina prin pastile daca sarcina are 1 luna? Specific ca prietena mea nu poate avorta normal deoarece are uterul mic, multumesc

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Avortul medicamentos este cea mai sigura metoda prin care se poate intrerupe evolutia sarcinii si din acest motiv este si cel mai indicat sa fie efectuat in cazul in care sarcinii care are varsta cuprinsa intre minim 5 saptamani si maxim 8 saptamani. Sarcina cu varsta cuprinsa intre 8 si 10 saptamani se poate avorta prin metoda aspiratiei realizata cu folosirea unei pompe de vacum (de vid), iar sarcina care a ajuns sa aiba varsta cuprinsa intre 10-12 saptamani poate fi avortata numai chirurgical prin metoda numita chiuretare care se efectueaza numai sub anestezierea totala a pacientei. Pretul acestor interventii medicale variaza in limite foarte largi, fiindca este influentat de mai multi factori : notorietatea si pretul practicat de fiecare medic ginecolog, de locatia unitatii si anume daca este intr-un spital de stat sau intr-o clinica/cabiet particular, de varsta sarcinii, etc.
Tarifele practicate in anul 2019 au avut urmatoarele valori :
-- In Bucuresti : la clinica Academica, o un avort costă 1200 de lei dacă este făcut cu anestezie generală, iar in cazul unui avort cu anestezie locală costă 1000 de lei. Se mai adaugă și prețul unei consultații care este de 170 de lei la un medic specialist.
-- Un preț mai mic este la clinica Elite – un avort prin aspirație cu anestezie locală costă 700 de lei, în timp ce un avort cu anestezie generală costă 1000 de lei și la fel necesită un control prealabil, analize și programare pentru intervenție.
-- Intr-un spital de stat : la spitalul Filantropia, un avort costă 400 de lei dacă este făcut cu anestezie locală și 500 de lei dacă este făcut cu anestezie generală. Iar la Maternitatea Giulești, o întrerupere de sarcină costă 350 de lei. Dacă pacienta dorește anestezie generală, va mai plăti încă 150 de lei.
-- Si in provincie tarifele sunt asemanatoare ca pret. Prețul este de 650 de lei și include consiliere și îngrijiri daca este facut intr-un spital în Constanța, iar la Isis Med, un avort costa 1500 de lei.
-- Avortul medicamentos : Fiindca astăzi există și posibiliatea de a efectua avort medicamentos si acesta incepe sa fie practicat din ce in ce mai des, fiindca NU presupune intervenția invazivă a unui avort clasic (prin aspiratie sau chiuretare) preturile sunt de regula mai mici.
La clinica Dr. Dabija, un avort medicamentos costă 500 de lei, preț care include medicamentele, consultația inițială, ecografia și consilierea medicală.
Și la clinica Marie Stopes taruful avortului medicamentos este de 650 de lei. Prețul include consultație, ecografie și pastile.
Tariful avortului medicamentos efectuat/practicat in provincie se situeaza intre 500 si 1000 lei.
https://www.unica.ro/sanatate/cat-costa-un-avort-romania-2019-263787
Multa sanatate!

7 răspunsuri:
| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Trebuie sa va interesati la un medic de aceste aspecte, pe internet vor circula fel si fel de zvonuri.

| Annastassia a răspuns:

Nu are nici o importanta ca prietena ta are uterul mic sau mare, ca prin metoda avortului prin aspiratie, iese totul la fel de usor.
Avortul cu pastile este periculos, de aceea trebuie facut numai intr-o clinica privata (fiindca spitalele de stat nu fac asa ceva), sub observatie medicala cateva zile si factura ajunge destul de mult.

| DaniNovember a răspuns:

Pai sa nu renunte la sarcina. De ce sa ia pastile? Cautati orice mijloace de a scapa de o viata de om? Pacat, multe nu mai pot avea copii dupa ce renunta la primul. Vezi ce riscuri va asumati.

| Ilie_Alexandru_1999 explică (pentru DaniNovember):

Dani stiu ce zici si eu imi doresc copii dar nu suntem ok material nu avem o casa, nu il putem creste pe drumuri chinuindu si pe el si pe noi...

| Teo29 a răspuns:

Ti-am scris in privat.

| QuoVadis a răspuns:

Stați, opriți-vă din ce vreți să faceți!

Eu vă sfătuiesc să păstrati copilul.

Avortul este o capcană care te face să crezi că scapi de o problemă, când de fapt fugi de o binecuvântare.
Avortul nu ar trebui să existe, a fost inventat de oameni fără scrupule, fără suflet, fără Dumnezeu.

În speranța că poate te va ajuta, am să las aceste link-uri cu marturii despre avort:

https://www.facebook.com/marita.coelloportugal/videos/10217843151482937/

www.avorturiregretate.ro si www.femeifericite.com

precum și o soluție de ajutorare a mamelor care doresc să facă afort pentru că (ele cred că) nu au venituri pentru a asigura creșterea copilului lor:

www.dauviata.ro

Daca nu aveți posibilități financiare, mă ofer personal să vă ajut cu bani, lunar, timp de 1 an, sau pot oferi îndrumare către cineva care te poate ajuta astfel.

Tu nu ești un ucigaș, ești tată deja!

Mă adresez în numele copilului tău, nenăscut încă, care strigă fără glas din pântecul femeii tale, te rog, dă-i o șansă acelui copilaș, o să te bucuri în viitor că ai făcut această alegere, îți garantez.

| CoRoDa08 a răspuns (pentru QuoVadis):

Omul a zis ca nu e pregatit financiar sau tu ai impresia ca daca ii ajuti cu bani un an de zile isi permit sa creasca un copil? laughing) Cred ca habar nu ai ce inseamna sa nu poti sa oferi totul unui copil. Avortul a fost inventat ca sa scape omenii de chinuri. Daca mama isi pune viata in pericol nascand, e voia lui dumnezeu?laughing) Terminati fratilor cu prostiile astea si reveniti in secolul in care traim!