| robert197 a întrebat:

Salut TPU, masturbarea omoară creierul? Duce la orbire?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

9 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

1. La unii, da. Dovadă: numărul mare de imbecili care ne înconjoară și susțin că laba e dăunătoare;
2. Da. Eu scriu pe pipăite, nu mai văd tastatura de vreo 50 de ani, de când am făcut laba prima dată...

| Mopmop a răspuns:

Categoric da! Nu mai vezi femeile din jurul tau...

| Nyarlathotep a răspuns:

Masturbarea nu omoara nici creierul si nu duce nici la orbire. Dimpotriva, dupa masturbare gandesti lucrurile "la rece", mult mai clar. Nu degeaba se numeste "POST-NUT clarity".

Cu ce este diferit frecarea penisului de pereti vaginali, anali sau orali fata de mana dreapta(sau stanga)? Asta ar insemna ca sexul in general omoara creierul sau orbeste. Nu pune botul la absurditati.

| Alexandra9998386 a răspuns:

Nu, astea-s șuste ))
Masturbarea este chiar recomandata, atât timp cat nu ti afecteaza stilul de viata. De ex: nu mergi la scoala ca sa te poti masturba ))

| AlexDulceTeSeduce17 a răspuns:

Pentru tine in special da!

(in nōmine Patris et Fīliī et Spīritūs Sānctī)

| robert197 explică (pentru AlexDulceTeSeduce17):

Bruh, ai omorât tu cuvintele mai degrabă rolling on the floor

| AlexDulceTeSeduce17 a răspuns (pentru robert197):

Nu iti bate joc de Domnul nostru bun Dumenzeu ca te apara DE 5G si cip urile lui Gheitz.

Întrebări similare