anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut TPU.
Probleme cu erectia?
Sfaturi?
Tind sa cred ca este libidou scazut pentru ca am doar 18 ani
Sau e din cauza stresului? Daca sunt sigur si vreau sa ma masturbez (cam abuzez de asta de cand eram mic copil) e totul ok, cand sunt cu iubita e jale de abia reușesc să mențin o erectie.
Sfaturi sau un ajutor? Ceva suplimentar alimentare? Orice sfat/ajutor e bine venit.
Multumesc

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca nu te-ai masturbat cu 3-4 zile inainte de flescairea penisului nu are nicio legatura cu masturbarea.

| Rpgdei a răspuns (pentru doctorandus):

Poti fi mai explicit te rog?
Multumesc

| doctorandus a răspuns (pentru Rpgdei):

In general masturbarea nu produce impotenta. Cei care zvonesc asa ceva sunt extremisti marginali sau au ceva sa-ti vanda.

| Dana1999 a răspuns:

Păi dacă abuzezi de masturbare înseamnă că nu ai libido scazut
Nu esti suficient de excitat cand o vezi. Probabil te sperie felul ei de a fi.

| CuvantulLuiPetru a răspuns:

Te cam intimideaza tipa, nu e bai, uite timp de 1 saptamana mananca la pranz in fiecare zi supa crema de telina. Oricat de timid ai fi scapi de aceasta problema cu telina...

| Rpgdei a răspuns (pentru CuvantulLuiPetru):

Am sa incerc, alte sfaturi care le as putea urma? Multumesc

| CuvantulLuiPetru a răspuns (pentru Rpgdei):

Lasa masturbarea o perioada.

| CuvantulLuiPetru a răspuns (pentru Rpgdei):

E destul fa ce ti-am zis si o sa fie bine

| doctorandus a răspuns (pentru CuvantulLuiPetru):

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".