anonim_4396
| Anonim întreabă:

Eu stau cu prietena mea de 1 an in aceeasi casa in chirie. Ea are un loc de munca unde castiga destul de bine, dar nu prea ii da banii la timp, iar eu acum nu am serviciu (stau pe banii parintilor) si mi-am gasit de lucru la mine in oras (ea fiind din acelasi oras) si nu stiu ce sa fac daca sa ma duc sau nu pentru ca sunt sanse ca relatia sa se dezbine crying(

Ce parere aveti?
Si ce ma sfatuiti sa fac? Suntem de 3 ani impreuna

Răspuns Câştigător
| MGEORGESCU a răspuns:

Intrebarea e alta: tu intentionezi sa stai toata viata pe banii parintilor sau eventual pe banii prietenei doar pentru ca nu esti stapan pe relatia ta si ti-e teama de o posibila despartire?
Si nu stiu cum sa zic dar e mai mult decat puerila toata faza asta, pai daca sunteti de 3 ani impreuna si de un an locuiti sub acelasi acoperis nu vad legatura cu teama asta a ta, o relatie solida se construieste pe incredere, respect si nu cred ca un job duce la destramarea ei. La modul in care ai pus tu problema inseamna ca intre voi sunt probleme mai grave decat faptul ca ai pleca la munca, tu cauta si rezolva-le pe alea, cat despre restul sunt scuze.
Sfatul meu e sa mergi linistit la munca, sa cauti sa faci ceva cu viata ta si sa nu traiesti cu frica a ceea ce s-ar putea intampla, pentru ca prietena asta a ta nu stiu cat de fericita e sa umble doar ea la munca si tu sa stai bine mersi acasa.

| costelo999 a răspuns (pentru MGEORGESCU):

Eu nu mai lucrez de o luna doar ca nu am gasit ceva sa-mi convina, dar apreciez raspunsul. Multumesc!

| MGEORGESCU a răspuns (pentru costelo999):

Pai cauti pana gasesti ceva care sa te multumeasca din toate punctele de vedere, din punctul meu de vedere ideea e in felul urmator: persoana de langa tine trebuie sa te sustina in ceea ce faci, nu sa-ti puna bariere si sa-ti induca frici, sa te ameninte cu despartirea si altele asemenea, ca aia deja nu se mai numeste relatie, aia e un chin. Tu fii stapan pe tine, pe relatia ta, pe nevoile tale si ale partenerei tale si cum ti-am spus si mai sus cauta sa rezolvi ceea ce trebuie rezolvat inainte ca timpul sa erodeze si mai mult.
Daca ti-am fost de folos ma bucur, si alta data tot cu placere iti raspund! Succes in toate!

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

? eu n-am inteles nimic, locu asta de munca e in alt oras sau de ce s-ar dezbina relatia ca ti-l iei?

| RoCkKiD a răspuns:

Te-ai gandit sa o intrebi si pe ea?

| Naty1 a răspuns:

Eu cred ca daca ai o relatie si vrei sa ti de ea mergi si la drusal ca sa aduci si bani si sa fi si langa ea nu faci fite ca nu iti convine mai ales barbat fiind.
Gasesteti de munca acolo unde stati nu la naiba in praznic, orice fara pretentii numa sa vina banu si treptat cine stie cum se iveste ocazia si gasesti ce iti place sau vei face mai mult.Important este sa nu stai degeaba.

| Rhea44 a răspuns:

Cum pisici sa se dezbine relația dacă tu mergi la lucru? Du-te la lucru și nu mai sta pe bani părinților toată viața