| mariam01 a întrebat:

Salutare!
Hemoroizii și sexul strict vaginal au vreo legătură?
Dacă pot fi cauzati de asta sau dacă cumva la scurt timp după o criza de hemoroizi pot sa fac sex vaginal.
Menționez ca n-am practicat niciodată sexul anal.

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Hemoroizii sunt din cauza constipatiei, deci bea multa apă maninca mai des ciorbă si lasa fastfodul pîinea brînzeturile, covrigii, ca acestia produc constipatie si vei ajunge la fistulă anala daca nu rezolvi cu constipatia.Ce varsta ai? Sanătate multă.

| doctorandus a răspuns:

Discuta cu medicul ce poti si ce nu poti sa faci.

| Jassmina a răspuns:

Sexul anal poate duce la apariţia hemoroizilor. Adevărat.
Sexul anal poate duce la hemoroizi prin traumatizarea plexului venos hemoroidal şi ruperea fibrelor elastice de la nivelul intimei venoase. Pericolul practicării sexului anal constă în incontinenţă anală(scapat fecale), apariţia fisurilor anale şi a rectoragiilor prin ruperea hemoroizilor sau trombozarea venelor dilatate. Toate complicaţiile duc şi la agravarea hemoroizilor deja existenţi.

Sexul anal reprezinta stimularea anusului in cadrul actului sexual. Penetrarea anala poate oferi placere, dar in acelasi timp poate provoca disconfort fizic si psihic. Muschii situati in exteriorul rectului - sfincterul anal, prezinta tendinta naturala de contractare in momentul stimularii, motiv pentru care tentativa de penetrare peniana poate duce la aparitia de injurii la nivelul zonei respective.

Sexul anal este considerat a fi o practica sexuala ce implica riscuri multiple, iar sexul anal neprotejat prezinta cel mai mare risc pentru sanatate, din urmatoarele motive:
- vulnerabilitatea tesuturilor din zona anala;
- riscul de fisurare a anusului in momentul penetrarii;
- risc crescut de sangerare in timpul actului sexual;
- distrugerea muschilor sfincterului;
- risc de incontinenta sau/si prolaps anal.

Sexul anal predispune partenerii la doua mari riscuri principale: infectii - prin prisma numarului mare de microorganisme infectioase care se regasesc exclusiv in acesta zona a corpului - si vatamari fizice ale anusului/rectului.
Frecvent, sexul anal este asociat cu hemoroizii, prolapsul anal, fisura anala, durere ano-rectala, ulcer anal.

BTS - Boli transmisibile sexual
Sexul anal neprotejat este considerat a fi comportamentul sexual cu cel mai ridicat risc de transmitere a virusului HIV - in conditiile in care unul dintre parteneri este infectat.

Deasemeni, actul sexual anal fara masuri de protecrie - prezervativ - supune ambii parteneri unui risc crescut de transmitere a bolilor sexuale.
Prezervativul ofera o buna protectie impotriva HIV - transmis prin intermediul fluidelor din corp, infectiei cu HPV si herpesului, care pot fi transmise prin intermediul contactului cutanat (pielii).
Cu toate acestea, este important de constientizat faptul ca aceste boli pot fi transmise (in rare cazuri) si in prezenta prezervativului, intrucat acesta nu poate oferi acoperire intregilor suprafete care intra in contact.

In urma contactului sexual anal pot aparea urmatoarele probleme de sanatate:
- Cancer anal;
- Gonoree;
- Hepatite virale de tip B si C;
- Sifilis;
- Hemoroizi;
- Fisura anala;
- Traume ano-rectale;
- Retentii de corpuri straine;
- Infectii cu Chlamidia;
- Infectie cu virusul HIV;
- Infectie cu HPV;
- Infectii parazitare: Criptosporidioza, Giardioza;
- Infectie cu virusul Herpes Simplex (HSV);
- Infectie cu E Coli;
- Infectie cu Isospora belli;
- Infectii cu microsporidii;
- Limfogranulom venerian;
- Tuberculoza;
- Ureaplasma urealitica;

Majoritatea cazurilor de cancer anal sunt asociate cu virusul HPV. Incidenta acestei boli a crescut cu 160% in randul barbatilor si 78% in randul femeilor, pe parcursul ultimilor 30 de ani. Aceasta crestere este pusa pe seama schimbarii trendurilor sexuale si a abuzului de tutun.
Incontinenta anala, manifestat prin pierderea controlului asupra defecatiei, este considerata a fi provocata de injurii repetate la nivelul anusului, introducerea de obiecte de mari dimensiuni sau sex anal regulat - de unde rezulta dilatarea interna a sfincterului.

| corbulalbrosu a răspuns:

Motivul principal al aparitiei hemoroizilor o reprezinta scaderea rezistentei peretelui arterelor venoase, fiind de obicei mostenita genetic. Afectiunea provoaca dilatarea exagerata a venelor sub actiunea unor factori favorizanti si astfel apar hemoroizii care sunt localizati in peretele colonului, rectului si anusului, fiind asemanatori cu niste pernute/saculeti umpluti cu sange.
Hemoroizii sunt similari cu varicele care poate sa apara de la nivelul membrelor inferioare. Dilatarea exagerata a peretelui venelor in cazul hemoroizilor devine vizibila si la exterior si poate sa sangereze, chiar si in urma unui traumatism minor cum este cel provocat de eliminarea materiilor fecale de consistenta mai crescuta.
Nu exista nicio legatura nici directa si nici indirecta intre sexul strict vaginal si aparitia/existenta hemoroizilor in zona anala. In concluzie sexul vaginal poate fi practicat si in perioada in care exista crize hemoroidale mai mult sau mai putin dureroase.
Din nefericire in cazul femeilor, boala hemoroidala, apare destul de frecvent in timpul sarcinii si in special in ultimul trimestru.
Multa sanatate!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu, nu are legătură.

| RazvanVRD a răspuns:

Nu practica sex anal