|

Salutare, o sa incep direct, prietena mea mi-a facut mult rau in trecut(relatie de doi ani), ne-am despartit cateva luni(2), iar apoi ea a revenit alt om, am incercat sa ne impacam, eu am incercat sa trec peste tot trecutul si chiar am fost fericit o perioada scurta dar apoi a facut un gest care m-a rascolit si mi-a adus aminte de trecut, cu toate scuzele ei eu nu mi-am revenit si am ales sa ne despartim...ma simt foarte vinovat si groaznic desi nu am provocat nimic si nu am facut-o intentionat dar as fi devenit un om rece si ar fi insemnat sa imi bat joc ori eu nu glumesc cu asa ceva. Ce sfat imi puteti da?

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Dragul meu, uneori oamenii se schimbă, dar de cele mai multe ori, nu.
Ce înseamnă, de fapt, că se schimbă? Sunt suficient de lucizi și conștienți de anumite defecte și în mod voit încearcă să le modereze. Unii reușesc într-o mai mare măsură, alții mai mică. Ideea este că, efectiv, oamenii nu se pot schimba, nu în profunzime. La rădăcina comportamentului de orice tip stă caracterul, acel fel de a fi cu care te naști, și pe care pe parcurs "se aplică" straturi de educație, reguli sociale etc. Dar în momente de tensiune, de răscruce, de alegeri dificile, tot adevăratul caracter este dominant, iar poleiala de civilizație cade.
Pe scurt, poate prietena ta a încercat să se schimbe, poate a reușit (la nivel comportamental) într-o oarecare măsură, dar în profunzime ea este aceeași. Și nu va mai dura mult până când momentele neplăcute vor reveni din ce în ce mai des. Iar ele vor fi cu atât mai dureroase pentru tine cu cât vin să dubleze suferințele anterioare și, în același timp, să înșele unele speranțe de mai bine pe care ți le-ai făcut.
Tu ai avut puterea să te rupi de această relație, fapt pentru care te felicit și te stimez. NU trebuie să te simți vinovat.
Capul sus!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Fa-ti alta prietena. In fata ăsteia ai picat de fraier. Fara a te jigni.

| a răspuns:

Nu are rost să mai continui o relație care nu te face fericit.
Treci mai departe.

| a răspuns:

Oricat s-ar stradui sa se schimbe, avatarele trecutului raman. Caracterul unui om se poate cizela, dar nu modifica. E din nascare pana la moarte. Chiar daca va trece o perioada in care ea va cauta sa se abtina a fi cum a fost, cu timpul spoiala pusa va cadea. Ai auzit de incompatibilitate? Doi oameni nu pot face o echipa nici macar la munca daca sunt incompatibili, daramite in casnicie sau relatie intima.

| a răspuns:

Fa un curs de buldozerist. Asa îți va fi mai ușor sa treci și peste asta.