|

Servus. Am o problemă, poate imi puteti da un sfat in legatura cu asta? Am 19 ani și sunt singur, nu am nicio relație, nu am mai avut o relatie cu o fată de aproximativ un an, bineînțeles, sunt si virgin. Sunt la facultate și chiar ma simt bine, nu sunt într-o depresie sau alte probleme, ma simt bine per ansamblu. Din punctul meu de vedere daca as avea o relație mi-aș strica forma buna in care is, adică dacă ma simt bine acum, daca intru într-o relație cine stie ce se va întâmpla, se va despărți de mine cand i s-ar scula ei si as suferi, asta e un motiv principal din care in momentul de față refuz sa am o relatie...dar problema e ca, părinții mei ma presează să îmi caut una, iar eu nu vreau asta, am avut diferite certuri pe tema asta, iar ei susțin că trebuie sa am o relatie ca sunt mare, cică. Insa eu consider ca eu stiu ce e mai bine pentru mine si decat sa imi caut sa sufăr iar....Si in cursul relației cred ca mi-ar sta gândul la ea in loc de facultate. Asta e punctul meu de vedere, pentru că momentan vreau sa ma tin de facultate si sunt satul pana peste cap de suferințe, dar ai mei continua cu presiunea.Ce credeti ca e de facut ca sa ma lase in pace? E normal cum gândesc? Voi ce ati face daca ati fi în locul meu? Ce ma sfătuiți să fac? Multumesc anticipat!

12 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Discuta calm cu parintii tai si spune le despre asta! Nu iti poti face o relatie pentru ca momentan te concentrezi pe facultate si nu ai nevoie de altceva care ti ar putea distrage atentia de la viitorul pe care ti l construiesti, ca nu esti pregatit si atat. Toate vin la timpul lor si cand o sa iti intalnesti jumatatea nu o sa mai stai cu stresul ca o sa suferi, atunci iti va fi sufletul si capul numai la ea. Dar pentru viitorul tau si pentru ca tu te stii ca mai rau iti vei face, asteapta sa termini facultatea... intr o relatie mai sunt si certuri, dar cu persoana potrivita totul se rezolva

| explică (pentru Eteda):

Da le-am spus că mă concentrez pe facultate si nu am timp de relații.Dar ei cică nu, ca am timp de amândouă ca pot sa ma ocup si de facultate si de relatie.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru Denis6688):

Ai dreptate aici, nu stiu, ei asa gandesc, probabil se tem sa nu raman singur sau ceva, eu sincer nu ma tem de asa ceva si daca as ramane singur ce, ma descurc si singur, sa am servici si unde locui contează.

Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru Denis6688):

Ai dreptate, mersi fain de aprecieri și de răspunsuri! happy

| a răspuns (pentru Eduard1575):

Parintii au dreptate. Dar nu este obligatoriu sa ai o relatie doar de dragul relatiei. Insa se spune ca "cine-i tanar sa iubeasca". Dragostea, iubirea si chiar sexul la varsta ta nu o sa le gasesti mai tarziu. Viata este trecatoare si asa o sa zici si cand o sa ai un loc de munca. Iubirea iti da aripi, descarcarea de angoasele sexuale te linitesteste. Dar... descarcarea doar prin masturbare duce la dependenta, insatisfactie.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru Denis6688):

Ai dreptate, dar in relatii este ca la loz in plic. Un hâtru care vindea lozuri cand eram adolescent, la intrebarea noastra daca sunt lozuri castigatoare ne raspundea ca mai sunt si necastigatoare, desi majoritatea erau acestea. Dar le cumparam. Asa si-n viata: stabilim relatii si „necastigatoare".
Cat priveste femeia as putea spune ca este un rau necesar. Dar a avea o femeie langa tine nu inseamna doar sex. Poate iti doresti si copii. Nimic nu este atat de inaltator si placut ca atunci cand tii in brate copilul tau.
Da trebuie sa ai un țel hotarator, dupa cum spune si Cosbuc in poezia "Lupta vietii", dar pe langa acesta trebuie sa ai si altele adiacente. Altfel viata este searbada, neimplinita.