| PurpleSunrise a întrebat:

Stiu ca suna ciudat si toate cele, dar chiar am nevoie de niste păreri.Nu am avut in viata mea vreun contact sexual sau ceva asemanator in schimb devin foarte panicata daca imi întârzie menstruatie. Astept ca vina de mai bine de o săptămână și nu mai vine,repet,nu am avut vreun contact sexual niciodata, în schimb imi e tare frica sa nu fi fost "ceva" in apa de la piscina si sa ma trezesc cu vreo surpriza neplăcută peste ceva timp. Nici nu stiu la ce categorie as putea încadra asta...

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Din pacate sau din fericire, daca nu cumva a fost un penis in tine nu ai cum sa ramai insarcinata de la apa, toalete, haine etc.

Nu toate tipele au menstruatia ceas asa ca se mai intampla.

Cert e ca nu esti insarcinata, putin paranoica poate dar nu insarcinata.

| PurpleSunrise explică (pentru RoCkKiD):

Acum m-am liniștit, bine toata lumea zice asta, dar tot sunt paranoica

15 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

laughing)) alea îs povești de adormit, cunoști tu o persoană sigură care să fi rămas din așa ceva?! Îs povești, nu se poate așa ceva, șanse de 1 la un million să rămâi gravidă într-o astfel de situație. Sigur ai vreo dereglare hormonală sau dacă ești mică sau nu ți-a venit de prea mult timp menstruația are legătură și cu asta.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru ca informarea ta in privinta ciclului menstrual sa fie EXACTA PRECISA dar mai ales CORECTA, citeste cu multa atentie urmatorul raspuns fiindca iti este explicat probabil pe intelesul tau modul in care se poate desfasura ciclul menstrual.
Ciclul menstrual reprezinta procesul fiziologic specific femeilor, care cuprinde totalitatea modificarile care se produc ciclic/lunar in organismul femeilor. Desfasurarea ciclului menstrual are rolul sa pregateasca aparatul reproducator feminin cu scopul de a se forma o posibila/probabila sarcina. In fiecare luna, unul dintre cele 2 ovare elibereaza un ovul – proces denumit ovulatie. In acelasi timp, au loc modificari diverse ale activitatii hormonale prin care uterul este pregatit sa poata prelua o posibila sarcina. Atunci cand are loc ovulatia dar ovulul eliberat nu este fertilizat (fecundat), mucoasa uterului numit endometru se elimina prin vagin prin procesul numit menstruatie.
Lungimea ciclului menstrual este masurat in numar de zile. Fiecare ciclu menstrual incepe din prima zi a menstruatiei si tine pana in ziua situata inaintea primei zile a viitoarei menstruatii. Lungimea ciclului menstrual ca numar de zile poate fi acelasi sau foarte diferit de la o femeie la alta. Fiecare ciclu menstrual incepe printr-o sangerarea menstruala care se produce periodic si poate sa apara de regula o data la circa 21-35 zile (rar si mai lung). Sangerarea menstruala poate sa se desfasoare pe o durata cuprinsa intre minim 2-3 zile si pana la 7-8 zile.
In functie de modul in care se desfasoara activitatea hormonala in fiecare organism feminin, ciclul menstrual poate sa fie de tip REGULAT atunci cand luna de luna (ciclu dupa ciclu) lungimea ciclului menstrual ca numar de zile este aproximativ acelasi, sau poate fi de tipul NEREGULAT atunci cand lungimea ca numar de zile este mult diferita de la un ciclu la altul. Probabil ca dupa ce ai citit aceste explicatii vei intelege ca ciclul menstrual reprezinta un proces fiziologic care NU se poate calcula fiindca depinde in TOTALITATE de ACTIVITATEA HORMONALA a fiecarei femei in parte. Multa sanatate!

| PurpleSunrise explică (pentru corbulalbrosu):

Stiam ce ai zis acolo dar tot am fost sunt si voi fi macar in proportie de 10%panicata, deși repet, am avut in viata mea contact sexual cu cineva

| corbulalbrosu a răspuns:

Trebuie sa intelegi ca prin simpla incepere a vietii sexuale, NU ti se/s-ar rezolva automat si problemele de natura hormonala cele cu care se confrunta organismul tau. Fiindca pana in prezent te-ai confruntat permanent cu cicluri care s-au desfasurat in mod diferit ca lungime, reiese cat se poate de cert dar si sigur faptul ca activitatea hormonala din organismul tau este intr-o masura destul de mare dereglata, stare care la randul sau influenteaza in mod decisiv atat modul in care se desfasoara ciclul menstrual cat si procesul sangerarii menstruale.
In cazul tau, este foarte posibil si probabil ca ovarele tale sa fie afectate de sindromul ovarelor chistice sau polichistice (SOC? SOPC) si din acest motiv, ovarele nu reusesc nici sa maturizeze si nici sa elibereze dupa un anumit timp precis stabilit 1 ovul viabil. Fiindca ovulul este eliberat dupa perioade de timp care pot fi mult diferite, ciclul menstrual devine NEREGULAT, cu lungimea imposibil de anticipat. Chiar de la inceput trebuie sa stii ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat sau conditionat de factori externi. Pornirea menstruatiei este dirijata si stabilita STRICT hormonal si din acest motiv pot sa existe cicluri menstruale REGULATE, dar din nefericire majoritatea ciclurilor menstruale sunt NEREGULATE. Caracteristica principala a ciclului menstrual NEREGULAT este insasi IMPREDICTIBILITATEA, privind atat
anticiparea lungimea ciclului menstrual, cat si momentul de incepere/producere a menstruatiei, fiindca NU exista reperul fix OVULATIA, fata de care sa se poata calcula si determina perioada fertila. Cu privire la situatia prezentata in intrebarea ta, se poate afirma fara greseala ca ''intrzierea'' este provocata de o dereglare hormonala destul de importanta, de grava/severa, stare/situatie care apare si care se poate produce doar pe fondul unei activitati foarte proaste si incorecte a una sau mai multe glande endocrine.
O alta caracteristica principala/majora a ciclului menstrual NEREGULAT este si IMPREVIZIBILITATEA si in baza acesteia, reiese ca lungimea ciclului menstrual poate sa prezinte diferente majore de la un ciclu la altul si diferentele sa fie chiar foarte mari uneori chiar de multe saptamani, iar uneori chiar si pana in 3-6 luni. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului de fiecare data se datoreaza dereglariilor hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale si intr-o proportie echilibrata a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Aceste deficiente hormonale provoaca ovulatii imprevizibile care pot sa aiba urmari prin producerea unor menstruatii atipice, slabe cantitativ, de regula imprevizibile, imposibil de a fi determinate exact. Aceste situatii neplacuta pot fi remediata doar medical, initial prin efectuarea unui set complet de analize endocrinologice si pe baza rezultatelor obtinute, medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog, este/sunt in stare sa analizeze si sa determine situatia reala/exacta si sa-ti indice tratamentul hormonal de urmat pentru a incerca sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar toata viata ta te vei confrunta cu dereglari din ce in ce mai dese si mai intense si de asemenea cu teama constanta/permanenta si stresul provocat de teama de a nu apare o sarcina nedorita dupa inceperea vietii sexuale. Probabil ca orice medic ginecolog specialist dupa o consultatie serioasa iti va indica si prescrie sa folosesti cel mai probabil pastile anticonceptionale o anumita perioada de vreme pentru a ti se regla ciclul menstrual. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Nu poti sa fii gravida daca nu ai avut contact sexual cu niciun baiat care sa te penetreze si sa ejaculeze in tine.

| Andreeush a răspuns:

Dacă nu ai avut până acum nici un contact sexual atunci de ce îți faci gruji?
Nu rămâi însărcinată dacă te duci la piscină, stai liniștită.
Poate fi vorba de o simplă întârziere sau vreo dereglare hormonală.

| Donsavas a răspuns:

Ai anxietate, nu ai nicio sarcina de dus! In apa nu poti ramane însărcinată, poate dacă esti foarte bine penetrata.

| Crackman a răspuns:

Poate esti aleasa unui zeu sa ii porti copilul.winking

| Bozgi200 a răspuns (pentru Crackman):

Iar își face Zeus de cap

| PurpleSunrise explică (pentru Crackman):

Poate sa fie si pui de împărat eu ii dau foc daca se intampla ceva de genul =>

| Dalmore a răspuns:

Esti panicata pentru ca nu intelegi cum iti functioneaza puța. Educa te

| GouDidodino a răspuns:

Iti dai seama cat ar fi crescut rata natalitatii daca femeile puteau rămâne insarcinate cu "ceva" din apa din piscină?

| andiceasu95 a răspuns:

Nu, nu ai cum sa ramai insarcinata de la apa din piscina fiindca nimeni nu isi da "Drumul in piscina" laughing Si plus ca se coloreaza apa de la piscina deci no, stai calma.

| stefan1993ful a răspuns:

Nici eu nu am avut... vrei sa avem amândoi? Hai să ne contactam