| SingleForOne a întrebat:

Sunt intr-o situatie mai complicata.
A fost ziua de nastere a prietenei mele, dar din anumite motive, familia ei au avut o cearta a lor (ea nu era inclusa), eu am avut alte obligatii, situatie financiara dificila in ultimele luni, am acumulat stres peste masura.
Nu am petrecut la ziua ei, nici familia ei, s-a simtit singura mai toata ziua si de atunci se simte inchisa, fara valoare ca persoana, ca partener romantic, ca fiica, etc. Am tot incercat de ceva timp sa o fac sa se simta speciala pentru mine, pentru ca chiar este, dar simt ca si cum tot ce as putea incerca nu are valoare, nu o convinge sa se simta speciala, pentru ca asa s-a simtit de ziua ei. Pana la urma am ajuns sa spun doar cuvinte dulci, sa fiu simpatic, fac actiuni simpatice, dar aceste lucruri nu mai sunt indeajuns de importante, nu au rezultate substantiale.

Cum as putea dovedi ca ea chiar este speciala pentru mine, in viata mea?

Răspuns Câştigător
| Nyarlathotep a răspuns:

Mi se pare absurd sa-ti faci atata grija ca n-ai reusit sa faci parte din ziua ei de nastere "o data". Mi se pare absurd sa crezi ca trebuie sa faci niste eforturi supraomenesti ca mentii o linie de plutire in care ea are o parere decenta sau buna despre tine. Daca asta este situatia inseamna ca exista probleme in relatie si nu prea te respecta.

Trebuie sa intelegi si tu si ea: viata se complica uneori, parinti se cearta, serviciul necesita sacrificii, zile de nastere mai sunt omise, uitate. Daca ea contabilizeaza faptul ca nu ai putut participa trup si suflet la ziua ei de nastere, atunci ea pentru ce sta in relatie?

Am inteles ca se simte singura din cauza celor intamplate recent, dar ar fi o absurditate sa -si reverse nemultumirile asupra ta. Iar daca se intampla asta, tu trebuie sa privesti obiectiv situatia. Doar nu tu ai cauzat parintii sa se certe. Obligatiile fata de job sunt importante, deadline-uri de indeplinit si asa mai departe. Daca ea sta cu tine doa ca sa fie slugarita, plouata cu cadouri si afectine si daca pare ca supararile si stima ei de sine sunt etern la pamant, oricat de mult efort ai face pentru ea, atunci problema nu este la tine. Problema este la ea, si nu se rezolva cu cadouri si romantisme. Se rezolva cu psihologul.

| Drimmero a răspuns (pentru Nyarlathotep):

Foarte bun comentariul! Merita premiat, ai spus cam tot ce trebuia zis, restul comentariilor nici nu mai au ce scoate in evidenta, bravo.

4 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Simplu, nu dovedesti, nu trebuie sa rupi de la tine ca sa fie ea bine, se comporta de parca ai tu vreo vina ca parintii ei s-au certat si ziua ei n-a fost cum si-a dorit, aia e, se mai intampla, viata nu e roz mereu. Eu am asistat la scandaluri la nunti, le-au stricat invitatii dispozitia mirilor dar asta nu inseamna ca ei nu si-au continuat viata, imi pare cam rasfatata. Daca au apucat-o pandaliile las-o ca o sa-si revina ea, las-o sa te caute, nu mai forta lucrurile pentru ca nu mi se pare normal sa se 'razbune' pe tine pentru asta. Prin iesirile astea mie unul imi da de gandit ca problemele ar fi ceva mai vechi si ca acum s-au acumulat, vezi sa nu fie un semnal sa spuna ca s-a plictisit de relatie. Fii barbat si lasa dulcegariile, spune-i ce gandesti si ce te deranjeaza, nu exista doar ea in relatie, fii pregatit pentru orice scenariu, adica pentru orice ti-ar spune.

| Hammurabi a răspuns:

Fi isteț și stai de vorbă serios cu ea și explică-i că viața asta nu e permanent roz, că nu întotdeauna se întâmplă numai ce ne dorim noi. Și nici măcar nu se prefigurează vremuri mai bune, ci dimpotrivă. totul parcă merge din ce în ce mai rău cu criză, război, pandemie, explozie de prețuri și toate rahaturile astea.
Sunt chestii care pot afecta multe și familia și părinții și pot genera situații aiurea.
Dar asta nu are absolut nici o legătură cu ea și cu valoarea ei ca om și cu iubirea pe care i-o poartă ceilalți. Trebuie să înțeleagă că anumite lucruri se pot întâmpla independent de voința noastră dar nu au nici o legătură cu ceea ce simți tu pentru ea și ce însemnă ea pentru tine.

| ShadowBlitzE a răspuns:

Să fie prezent în următorul moment special
Idk