Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 22 Februarie 2019 sunt:
Anul asta am evaluarea naționala și ma gândeam cum sa învăț speciilesi genurile, sa învăț un model și doar sa înlocuiesc ce trebuie sau sa învăț trăsături sa le dezvolt eu?
Am auzit de la români o zicătoare - au țiganii biserica? - au au. nu am înțeles-o și n-am auzit-o înainte. explicați, vă rog, semnificația. mulțumesc
Buna tuturor, care este diferenta dintre "especially" si "speacially"?
Am auzit din ce in ce mai des, intoleranta la lactoza ( produse lactate), intoleranta la gluten s-a.m.d. Cum se manifesta intoleranta asta? Vomita, li se face rau, au diaree?
Doar la mine in clasa e asa galagie? Zice un copil ceva, toti incep sa rada, cum zice profa ceva mai amuzant unu da replica, altul tipa, altul ragaie, intotdeauna se aud zgomote, "fâșâit", "bombănit",...? (mai mult)
Salutare! m- am apucat recent, sa invat pentru bac la biologie.As vrea sa iau 9 si ceva, dar nu stiu care e cea mai buna sursa, pentru a invata.Am auzit ca la inceputul fiecarei culegeri, de bac la ...? (mai mult)
Bună, TPU! De ce nu vorbesc colegii cu mine? E din cauza deficientei mele de auz sau ce? La început, au vorbit cu mine dar și au dat seama ca nu înțeleg totul și din aceasta cauza, au început...? (mai mult)
Buna TPU. Care stiti sa vorbiti japoneza? Sau, care invatati acum japoneza (inceput, mediu deja)? Vreau sa am cu cine vorbi. Invat deja de o luna, dar e mai greut deoarece nu am cu cine invata. Am o...? (mai mult)
Salut in Cluj exista facultatea de cibernetica? daca nu va rog să îmi spuneți dacă există în alte orașe dar nu în București Ce se materii se intra? Cu ce medie trebuie sa intri? Cat ar fi ...? (mai mult)
Buna TPU. Cine studiaza la Litere Brașov,imi puteti spune cum e? adica stiu ca e cam greuta facultatea si ai mult de citit,dar as vrea sa stiu daca aveti si timp liber, adica pentru voi.
Buna TPU! As vrea sa stiu cum se desfasoare proba de competente digitale de dinaintea bacului.
Niște idei pentru licență la informatică?
Salut! Imi poate explica si mie cineva cum se face un filtru avansat in excel? Ofer funda, urgent!
Buna, TPU! De ce uneori, dupa ce dai foaia de examen ttebuie sa dai si ciorna? Se ia in considerare ce ai scris pe ciorna?
Ce a picat anul trecut la bac la romana subiectul 3 uman si real?
Daca invat pe zi cate 4-5 ore la mai multe materii in paralel este mai ok decat daca invat pe zi la o materie, apoi cealalta zi la alta materie si tot asa?
Daca la matematica ma meditez pentru bac la o profesoara in particular, si cu ea fac sa zicem 100 de variante. Le repet si le invat pe derost, sunt sanse sa iau bacul cu o nota mare? Daca doar le...? (mai mult)
Salut! Imi poate spune cineva în ce consta proba orala de la examenul de limba engleza din clasa 8? Mulțumesc anticipat!
Buna seara! prin ce mod as putea incepe sa invat engleza? pe ce site- uri, videoclipuri pe care imi recomandati sa intru ca sa pot sa invat macar baza. Si cu ce sa incep sa invat? Cartea : Invata...? (mai mult)
Cum pot invata toate comentariile la romana? Bacul este in iulie si mai am putin timp de invatat. Precizez ca la fiecare comentariu am cate 6 pagini de invatat.
Salut TPU. De anul trecut am trimis un mesaj prin intermediu formei de contact la site- ul liceului in care invat, si as dori sa il pot accesa cumva. Nu am introdus date aditionale cum ar fi numele meu,...? (mai mult)
Salut TPU. Sunt clasa a 10 a la un liceu slab si am nota 7 la purtare pe primul semestru si ma voi chinuii sa fac nota 9- 10 sem 2... Oare ma pot muta la alt liceu?. daca am sub 10 la nota de purtare?....? (mai mult)
Lume... Trebuie sa dau bacul la mate, sunt bâta, știu zero la mate, nimic. Credeți că reușesc sa învăț singură ceva ca să iau un 5 ori un 4. Ce trebuie sa învăț ca să fac de un 5. ????....? (mai mult)
Buna Am o intrebare pentru cei care au mai fost cu Erasmus. Se tine cont de regula care spune ca nu poti sta mai mult de 8 zile pe teritoriul Romaniei pentru toata perioada mobilitatii (de 5 luni)? ...? (mai mult)
Este ok metoda mea de invatat? Invat o lectie in gand, o repet cu voce tare, apoi dupa ce am considerat eu ca am invatat- o cat de cat, o scriu pe foaie de vreo 10 ori. Apoi dupa o ora, imi dau test...? (mai mult)
Daca invat zi de zi, cate 6-7 ore pe zi fara oprire, pot uita acele lucruri invatate peste cateva zile daca nu mai le repet? Este benefic sa invat zi de zi?
Buna! Cum adresez un email unui profesor in care sa-mi exprim dorinta de a face lucrarea de licenta cu el?
Buna TPU. Am o întrebare. As vrea sa inteleg problemele care se rezolva prin metoda comparatiei. Am încercat sa le fac dar nu le inteleg. As fi recunascatoare daca mi-ati explica. Dau FUNDA
Ar fi indicat sau nu indicat sa iau ore in particular (meditatii) cu acelasi profesor pe care il am la clasa?Argumente pro si contra?Multumesc!
Buna ziua, dau Funda! sunt clasa a- 8- a si nu stiu la ce profil sa ma duc, ce imi place se bate cap in cap cu ce nu imi placeImi place biologia, chimia dar NU fizica.Sa nu aud de fizica. Imi place...? (mai mult)
Salut! Am si eu o problema! Sunt clasa a 10- a, profil de filologie si as vrea sa ma transfer la profil de mate info in clasa a 11 a ca anul acesta nu s- a putut! Credeți că imi va fi greu? Încă nu...? (mai mult)
Vreau putin ajutor referitor la alegerile de facultate. Sunt intr- o ceata totala de vreo 3 luni incoace si nu stiu ce sa fac. Am doua optiuni: facultatea in tara sau facultatea in Anglia. Pe cat de usor...? (mai mult)
Există vreun cuvânt în limba română care să exprime acțiunea de a greși în vorbire neintenționat? Nu că ar conta dar mă refer în special la cazurile în care paronimele sunt folosite...? (mai mult)
Buna seara, Astazi am aflat ca tatal unui coleg de serviciu a decedat, Intrebarea este urmatoarea : este ok sa trimitem o coroana din partea colegilor?
Salut TPU Am 15 ani si as vrea sa îmi deschid si eu o mica afacere Ma ocup cu electronica Si din micuță afacere as vrea sa scot undeva la 10- 20lei pe săptămână Are cineva idei Si va rog nu...? (mai mult)
Cum pot sa incep sa ma schimb in bine din toate punctele de vedere? Sa devin mult mai bun(sufleteste), sa am mai multa vointa, sa incep sa ma dezvolt cultural si psihic, sa incerc sa exteriorizez partea...? (mai mult)
Bună seara! Întrebările următoare vor fi în legătură cu transferul de la un profil la altul la același liceu. Vreau să mă transfer de pe filologie bilingv franceză la filologie bilingv engleză,...? (mai mult)
Vreau cateva motive pentru cererea de transfer dar sa fie bine argumentate pentru ca Directorul sa imi accepte transferul in caz de ma transfer la vara. DAU FUNDA!
Pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala Carol Davila este nevoie de o anumita postliceala? Eu am terminat o alta facultate acum 5 ani si vreau sa stiu daca ma pot inscrie anul acesta la facultatea...? (mai mult)
Exista cărți sau fișe cu toată teoria sau noțiunile importante din clasele 5-8? Cam mi-ar folosi pentru Evaluarea Națională.
Ce înseamnă "a face ziua cațelei"? :)))
Ce va place să studiați/citiți în timpul liber? Mie enciclopedii și cărți despre Sănătate,Corp Uman, Nutritie și puțin religie și motivațional. Voua?
Salut! Ce înseamnă "v o" la integrame? E vorba de o căsuță care are 2 răspunsuri, de obicei unul de 2 litere și celălalt de 3 și amândouă încep cu aceeași literă.
Buna Ziua detin un post de radio Radio Neversy Din ce am inteles imi trebuie o aprobare de la cei ce detin melodia Eu daca am un radio non profit decat donatii se pune ca non profit? + imi trebuie...? (mai mult)
S-au stabilit exact datele în care vor avea loc simulările de bac, pentru clasa a XI a?
Iti foloseste la ceva diploma de competente digitale din liceu? conteaza la ceva calificativul ala?
A urmat cineva un curs de cosmetica? Cum este?
Bună am si eu o nelămurire. Recent am luat o restanță si o sa o dau in toamna. Cat ar costa? Am inteles ca un credit e 50 de lei si materia are 5 credite deci 250, daca se înmulțește 5 cu 50. ...? (mai mult)
Buna tpu.Am o intrebare pentru olimpiada de matematica.cand si unde este faza pe municipiu?
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Placa de indreptat parul Remington Ceramic Straight S3500
37
gladiatoru5000 întreabă:
mihail2003 întreabă:
WID întreabă:
iCappy întreabă:
O relatie normala si deschisa nu tine cont de primul care isi impartaseste sentimentele, sau ordinea in care sunt impartasite. Trebuie sa fiti cei mai buni prieteni, sa va cunoasteti unul pe celalalt...... (mai mult)
Pare o lupta de- a ta impotriva... ta. In cazurile astea, cand mintea incearca sa te convinga sa te autodistrugi este preferabil sa te vezi cu un psiholog. Stiu ca e greu sa te convingi sa faci asta. ...... (mai mult)
La ora actuala sunt Lasere medicale speciale pentru dermatologie, pentru piele si care pot curata si regenera pielea fara nici o durere si in scurt timp. Unii apeleaza la laser daca au prea mult par pe...... (mai mult)
Cartea Junglei
Ai urmarit cu drag aventurile lui Mowgli prin jungla indiana? Cat de multe iti mai amintesti despre micul baiat si prietenii lui?