anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am anul acesta bacul, si vreau sa invat cat mai mult posibil la limbile straine. La oral o sa dau fie engleza, fie franceza. Mai departe imi aleg limbi straine. Dar vara trecuta am citit multe carti in engleza si am avut rabdarea sa scot un caiet intreg de cuvinte noi, pe care nu le stiam. Am stat numai cu dictionarul langa mine. Acum cum sa fac sa le invat? Sunt extrem de multe, s-au adunat in timp si din pacate nu le stiu. Nu am avut timp vara trecuta sa le invat pe toate. Daca nu le invat degeaba le-am cautat in dictionar. Cum sa fac sa le invat fara sa ma plictisesc? Sa invat in fiecare zi cate o pagina de cuvinte? Sau cate 2 pagini? La franceza e aceeasi situatia cu vocabularul. Stiti vreo metoda sa le retin mai usor?

Răspuns Câştigător
| Steff_7182 a răspuns:

Un dialog este intr-adevar cea mai buna metoda de e le memora. El poate sa fie de asemenea si monolog.Cand nu ai ce face, si esti singur acasa vorbeste singur, cu voce tare, incercand sa le incadrezi in intrebari mai dificile si apoi sa dai un raspuns pe masura.Cauta in 3 pagini cuvinte care oarecum se leaga si ocupa-te de ele 2 zile. Apoi treci mai departe. Succes!

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Citesti prima pagina cu voce tare de 3-4 ori. Apoi incepi sa ls pui pe dinafara. daca te incurci la unul, il repeti de 2-3 ori si reiei totul de la capat. Tot asa pana reusesti la le spui pe toate perfect de 5 ori consecutiv. Nu ai de ce sa te plictisesti, daca faci o pagina pe zi nu are cum sa-ti ia mai mult de o ora jumate.

| oz a răspuns:

Le inveti folosindu-le des...

| Dan a răspuns:

Cel mai usor pentru tine este sa le repeti de mai multe ori cu voce tare toate cuvintele.Succes!

| Dreamgirl a răspuns:

Buna!
Poti invata in fiecare zi, un anumit numar, dupa care le poti repeta de cat mai multe ori, cu voce tare.

Ai putea chiar, pana sa reusesti sa le asimilezi cum trebuie, sa le atribui diferite simboluri, care te vor ajuta sa ti le amintesti.

Ca sa fii sigura ca le-ai retinut, introdu-le in enunturi simple.
Spor la invatat!winking

anonim_4396
| Anonim explică:

Bună.
Cititul repetat este mama reținerii!
Citește-le mereu până le memorezi. Câte pagini, tu decizi și memoria ta.
Ca să-ți fie mai ușor, formează propoziții scurte, un dialog, etc.
Hai că poți!
Pa, pa.