anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am si eu niste intrebari/curiozitati:
A reusit cineva (dintre utilizatorii site-ului) sa invete limba daneza/norvegiana/suedeza intr-un timp mai mic de 1 an, fara ca sa se fi casatorit cu un vorbitor nativ?
Intreb asta pentru ca eu incerc sa invat limba daneza (de un an) si nu s-a legat nimic de mine.
Partea proasta este ca din ce mi-au zis alte persoane (care nu erau danezi si care vorbeau daneza), perioada de invatare a limbii este intre 3 si 5 ani, cica dureaza mai mult sa inveti daneza, decat japoneza/chineza.

Cand ati invatat o limba straina (care nu era de circulatie internationala si nu era limba latina) cat timp v-a luat?
Ati folosit niste metode aparte pentru a va imbunatatii viteza de invatare (in afara de a o vorbi)?

Răspuns Câştigător
| Barajag a răspuns:

Suedeza ma chinui eu s-o invatbig grin... voi incepe sa fac si niste cursuri... e putin amestecata, germana cu engleza, daca ai ureche muzicala poti invata destul de usor, insa e bine sa stii cum sa folosesti vocalele si consoanele, desi cuvintele in suedeza au o tonalitate diferita.eu iti urez bafta la invatat.winking

9 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim explică:

Gabriel, unii inca se mai chinuie sa invete limba romana, si tu intrebi de suedeza? laughing rolling on the floor

anonim_4396
| Anonim explică:

happy, din cate mi s-a spus, limba ce o vreau eu este cea mai grea (desigur exista islandeza, dar aia e făcuta în ciuda asa de grea tongue )
Acuma fiecare cat poate...

anonim_4396
| Anonim explică:

Apropo, am uitat sa mentionez ca invat daneza intr-o scoala specializata, cursul dureaza nu o luna, nu 2, nu 6, ci 24 de luni (aka 2 ani).

anonim_4396
| Anonim explică:

Germana o invat de patru ani
nu-i usor, m-am obisnuit greu cu ordinea cuvintelor in fraza

engleza o invat de 12 ani. Zi de zi exercitii, carti, listening-uri, cnn...

acum nu le stiu perfect, dar m-as descurca, daca ar fi sa ma mut in alta tara

de 6 luni m-am pus pe italiana, da' asta-i usoara, n-o sa-mi dea mari batai de cap

nu poti invata o limba intr-un timp scurt.Ai nevoie de minte limpede, sa te poti concentra. Urmareste posturi de televiziune in limba respectiva, mergi in alta tara, testeaza-ti cunostintele, doar asa poti progresa

Fa pasi mici in fiecare zi, autoevalueaza-ta, descopera-ti lacunele

Nu e imposibil, ai nevoie de vointza.

Bafta iti doresc big grin

anonim_4396
| Anonim explică:

Of. Eu m-am apucat de engleza la 30 de ani, de la 0, fara timp, bani, asa ca m-am chinuit mai mult singura. Am facut doar un an organizat, prin 2000, dupa care a urmat un interviu la care nu am deschis gura. Am luat-o de la capat, lectii cu o studenta, carti trase la xerox de pe la British Council. In 2003 m-am dus la o testare, eram de-abia la 3. a. iar de la capat, de data asta cu eurocor pentru avansati si www.english-test.net, prin 2005 ajunsesem la 5b. acum vorbesc fluent si inteleg aproape tot, dar au trecut o gramada de ani. In nici un caz 1. Cu celelalte limbi parca a fost mai usor, franceza categoric, germana abia acum incep sa inteleg, desi stiu o gramada de cuvinte, nemaivorbind de gramatica. Iar cine zice ca italiana e usoara se inseala, verbele se conjuga fara nici o logica. Trebuie timp si munca, eu alta metoda nu am descoperit. dar satisfactiile sunt pe masura. As vrea sa ma apuc de daneza, de la vara... pana atunci vreau sa vorbesc fluent si germana. M-am cam dezumflat, se pare ca e destul de greu. Si nu radeti de mine, mi-ar surade ceva coreeana.

anonim_4396
| Anonim explică:

Am o prietenå si a invåtat limba danezå in 6 luni de zile a invatat 3 module dar acum nu mai merge la scoalå cå lucreazå si nu mai are timp mai are si 2 copii si eu merg la scoalå si am invatat sa mai vb si danezå si nu stiam nici un cuvint in danezå.

| BlackAngel33 a răspuns:

Eu am invatat singura Hindi si Turca in 2 ani... Dar daneza nu stiu, scuze.

| romrem a răspuns:

Incearca sa te conectezi cu acea limba sa o folosesti costant.

| Fluturel_Adrian_1998 a răspuns:

Eu invat suedeza de cateva luni si ma descurc foarte bine, mi se pare foarte usoara si frumoasa. Invat singur, am 15 ani, deci nu ma pot casatori cu un nativ, de pe diverse site-uri, manuale de conversatii, si am si o prietena suedeza. O invat cu placere, retin foarte usor verbele, si prietena mea zice ca stau bine cu pronuntia.