anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am si eu o mica intrebare. Sunt in clasa a XII-a la profilul stiinte ale naturii si semestrul acesta am dat-o in bara rau de tot la matematica. Avem o profesoara noua si eu personal nu inteleg nimic de la ea... nici cu profesorul cu care am facut din clasa a IX-a pana in clasa a XI-a nu am avut niciodata peste 6, dar era un profesor extrem de bun avand in vedere ca ceva materie tot s-a prins de mine datorita lui. In fine semestrul acesta, profa noua m-a lasat corigenta.
Mama din clasa a X-a imi tot spunea: "transfera-te ca la bac nu o sa faci fata la matematica" dar eu nu am vrut din cauza colegilor. Suntem o clasa extrem de buna, toti profesorii din liceu ne lauda. Mi-a fost mereu teama sa ma transfer de frica colegilor noi pe care ii voi avea. Totusi se pare ca acum nu mai am incotro. Media generala a clasei a XI-a a fost 9, 18... sunt buna la toate obiectele umaniste, nu am avut niciodata, la romana, pe parcursul celor 3 ani de liceu media sub 8, semestrul acesta de exemplu mi-a incheiat 9, la franceza am avut media 9 doar in primul semestru al clasei a X-a cred, in rest zece, la engleza la fel 10, la filosofie semestrul acesta imi iese 8, la istorie 8, la geografie 8 deci sunt buna la materiile profilului uman si imi plac... in momentul de fata imi cam blestem zilele ca nu m-am transferat la un alt profil mai devreme.
Acum ce vroiam eu de fapt sa intreb este: pot sa ma transfer la stiinte sociale fiind corigenta la matematica? Corigenta este o probleme ce ma impiedica sa ma transfer? Pentru ca mi-a spus cineva ca odata ce eu vreau sa ma transfer la un profil unde nu se face materia la care am ramas corigenta, in cazul meu matematica (care la stiinte sociale se face pana in clasa a X-a) nu mai am nicio legatura cu acea corigenta... multumesc mult =)

Răspuns Câştigător
| Stephisorrr a răspuns:

Nu, din moment ce din a X-a nu mai faci matematica, corigenta nu te va impiedica nicidecum la transfer.

| sweet2792 a răspuns (pentru Stephisorrr):

Ce bine ma simt un pic usurata. Stii cumva cand este data limita in care pot efectua transferul? Practic schimb doar profilul nu si liceul... presupun ca trebuie sa depun o cerere si poti sa-mi spui daca mai trebuie si altceva?

| Stephisorrr a răspuns (pentru sweet2792):

Poi, eu m-am mutat la alta scoala anul trecut cu cateva saptamani inainte de tezele din primul semestru. thinking Poti sa te muti oricand, depinde si de liceu cat e de strict. Sau poti sa te muti acum intre semestre. Iti trebuie doar o cerere de transfer, vaccinurile, in caz ca o sa ti le ceara ( poate trebuie si cele din generala, daca le-ai dat la inceputul celuilalt liceu ), toate notele. thinking si cred ca cam atat. :*

8 răspunsuri:
| WindWalk_2684 a răspuns:

Corigent ramai daca media generala a materiei (in cazul tau matematica) pe ambele semestre este sub 5.00 (chiar daca e intre 4.50-4.99 nu se rotunjeste), nu te impiedica cu nimic la transfer, daca te transferi la alta clasa dai cateva teste de transfer care le poti trece foarte usor daca ai cat de cat cunostinte ramase din primul semestru, de obicei le dai in vacanta dintre semestre sau mai devreme. Mult noroc happy!

Si eu am un profesor retard de matematica de la care nu inteleg nimic, de aceea ma apuc de meditati ca sa pot trece bacul, daca nu te transferi, ar fi bine sa faci cateva pentru ati mari sansele happy. Nu o lua ca ceva personal, era doar un mic sfat.happy

| DrT a răspuns:

Eu sunt la profil sportiv si nu dau mate la bac, cat despre corigenta...nu stiu ce sa zic, eu cred ca te poti transfera.bafta si succes.

anonim_4396
| Anonim explică:

Mai bine ai pune mana pe carte si ai lasa orice ganduri ca astea. Sa fugi de greu nu e o solutie mai bine ai cauta cum sa-l treci!

| sweet2792 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu fug neaparat de greu sunt silitoare la invatatura. Mai bine zis fug de esecul asigurat pe care l-as avea la bac ramanand la acest profil. Pur si simplu eu si matematica nu mergem de acord, nu o pot intelege, mereu a fost asa. Acum tu o sa te intrebi: "Si ce naiba cauti la stiinte ale naturii?" pai ce sa iti zic am trait, sau mai bine zis am copilarit in Italia (am trait 10 ani acolo) si in 2006 mama s-a hotarat sa ne intoarcem in Romania.
Clasele a 7-a si a 8-a pe care le-am facut aici, mi-au micsorat extrem de mult media si nu prea am avut ce sa aleg si am ajuns la stiinte ale naturii... dar tu acum spune-mi de ce sa raman aici si sa iau nota mica la bac, sau chiar sa il pic cand pot sa ma duc la stiinte sociale si sa iau sigur bacalaureatul si cu o nota mai mare decat daca as da bac-ul la stiinte ale naturii
Nici nu se pune problema sa nu pun burta pe carte o.O Nu sunt o ignoranta din aia care nu invata la nimic si pe care nu o intereseaza deloc scoala. Am luat si premii I, II, III si mentiuni la diferite concursuri cu profesoara mea coordonatoare de fizica (lucrari power point despre reciclare si natura, eseuri, sloganuri etc.) deci nu este vorba ca fug de munca, este vorba ca eu cred, personal, cunoscandu-ma ca nici daca as face pregatire la mate nu as avea mari sanse sa iau bac-ul. Si repet din nou imi blestem zilele ca doar acum m-am trezit si eu, sa zic asa la realitate.

| Anonim explică (pentru sweet2792):

TU decizi cum e mai bine pentru tine!

| TRA a răspuns:

Toate transferurilense fac doar pana in clasa a XI semestru 2 sfatul meu e sa iei caietul in mana si cu cartea in fata si incearca sa intlegi, eu sunt la mate info si tot asa nu inteleg nimic de la profesor si de cand am inceput sa mai lucrez si acasa lucrurile s.au mai lamurit... Bafta