| AnonimulCareVreaSaRamanaAnonim a întrebat:

Anul acesta termin profesionala pe profil mecanic-auto(profesionala de 3 ani). Intrebare este urmatoarea: Seral sau liceul? Seralul dureaza doi ani jumatate, iar liceul doi ani. Seralul se face tot la noi(profesionala in care sunt are clase de seral pe profil "tehnician gastronom"), insa pentru a face liceul trebuie vorbit de transfer si dus niste hartii la un liceu dintr-o zona apropiata. Dupa ce termin am de gand sa iau bacul si sa intru la UNARTE Bucuresti pe profil "Grafica"(totusi mai am de studiat si exersat perspectiva putin+anatomia ceva mai mult, insa in doi sau trei ani sunt 100% ca reusesc sa realizez ce mi-am propus). In caz de fac seralul, o sa trebuiasca sa ma angajez. Apropo, cand vrei sa intri la o facultate conteaza profilul facut la liceu sau doar diploma de bac? Conteaza nota de la bac cand intri la facultate? Conteaza ca am facut 13 clase ci nu 12 ca sa intru la facultatea dorita? Dupa ce termin seralul si iau bacul pot face o facultate, nu?

4 răspunsuri:
| AvalohisAlin a răspuns:

Nu conteaza ce faci, seral sau liceu, cei ce absolva liceul au aceleasi. drepturi ca si cei ce termina liceul.Pot da bacalaureatul, pot intra la facultate etc.
Numai ca la seral se duc cei ce vor un liceu mai usor sau cei ce muncesc deja dar vor sa faca si scoala.La seral e mai usor fiindca profesorii sunt mai indulgenti si iti permit si sa lipsesti din cand in cand dar nu e o diferenta mare intre liceu si seral.Aceeasi diploma de absolvire si aceleasi drepturi legale.Si nu te va intreba nimeni de la facultate daca ai terminat liceu sau seral.Important pentru facultate este sa ai bacul si sa ai orice liceu sau seral sau frecventa redusa TERMINAT cu diploma de absolvire de 12 sau 13 clase.Succes!

| baru a răspuns:

Baza este sa ai o meserie. Dupa care, poti face liceul facultatea etc dar...mergi pe mecanic auto!

| AnonimulCareVreaSaRamanaAnonim explică (pentru baru):

Cum adica? La ce te referi prin a merge pe mecanic auto?

| baru a răspuns:

Lucrezi ca si mecanic auto. Este o meserie banoasa si frumoasa. Dupa care poti urma diferite scoli. Te vei putea intretine, si.ti vei putea platii studiile!