Depinde, tu ce crezi, situatia asta o sa dureze la nesfarsit? Intotdeauna vor fi oameni bogati, greu de atins, dar toti smecherii aia de pe o treapta mai jos, se vor trezi intr-o zi fara gazda de la care sa mai suga, o zi in care cineva il va plati pe ala care are cunostintele necesare pentru a rezolva o problema, nu doar o diploma cumparata cu bani.
Si in prezent sunt tineri de la noi care sunt cautati de agentii precum NASA, de firme renumite ca Microsoft si Apple, apoi multi medici, ingineri si altii cu o profesie isi gasesc joburi in Germania sau alte tari vestice. Crezi ca, ca sa ajungi acolo, iti ajunge sa fii un cocalar fara scoala?
Concluzie: inveti ca sa devii om si profesionist, ca sa poti sa-ti dovedesti valoarea oriunde ai merge, nu pentru o "recunoastere" trecatoare, o nota data de un profesor obosit.
Multumesc de raspuns.M'a inspirat.
Stai putin, pana la urma acest site este '' toti pentru unul '', adica sa ne ajutam unii pe altii. Inteleg ce vrei sa zici, e chiar foarte aiurea aceasta situatie, si se pare ca tot mai des se intampla acest lucru, iar profii nu baga de seama. Intrebarea ta e cam adevarata. Pt ce ti-ai pierde timpul invatand daca profesorul de la clasa ii da o nota mai mare unei persoane care nu stie nimic si copiaza la teste. Pai, tu care inveti o sa stii si mai tarziu unele chestii esentiale, fundamentale la diferite materii, pe cand acea fata nu va stii, si se va face o diferenta si se va vedea cine merita mai mult. E normal sa te superi si sa te simti frustrata, dar nu te ajuta cu nimic
. Demonstreaza-i acelei profesoare ca tu inveti si stii, si iti va da note bune. Crede-ma, si eu am profi asa. Nu mai fii suparata, ca trece!
Acum ca te-ai descarcat, gindeste-te ca la viitoarele examene tu vei sti sa raspunzi pentru ca ai invatat. Si se prevad schimbari sarioase atit la bacalaureat cit si la admiterea in facultate. Cine copie acum, atunci nu va mai avea cum, pentru ca nu va sti dinainte subiectele. Si asta este doar un exemplu minor. Tot ce inveti acum iti va folosi in viata. Stiu, este extrem de frustrant, dar gindeste-te ca asta este o lectie care te va intari pentru viata.
Stiu cum e... Am patit si eu la un test la mate. Am luat 8 si un coleg care e cu capul in nori tot timpul si care copiaza de le sparge a luat 10. Cum a reusit? Profa ii pregatea pe doi pentru nu stiu ce concurs si nu era atenta la noi si calcula pe telefon si 1+1. Eu nu sunt chiar varza la mate, chiar am media 10 pe merit.
Si la biologie tot asa se intampla. O colega a scris tot ce i s-a cerut, a scris frumos, fara stersaturi, dar a mai adaugat ceva. I-a dat 8. Cica merita 7 ca i-a comparat testul cu al unuia care daca nu-i iese ceva face de parca ar face infarct.
Mai bine nu te stresa degeaba ca tot tu iesi in castig daca inveti. Si nu uita: de asa ceva te vei bate toata viata!
La urmatoarea testare straduiestete sa iei nota mare. daca nu iti pune profa nota mare inseamna ca are ceva cu tine, dar daca iei nota mare si colega ta nota mica poti sa o ''stuchi'' intre ochi
Eu tot cu asa probleme in fiecare zi ma trezesc! Cum spune bade'meu: Trebuie sa-ti fie tot una de nota (chiar daca uneori te raneste), tu daca ai invatat, stii pentru tine. Dao'n masa pe profa, altadata ii vei demonstra ca s-a inselat in faptul ca ti-a pus acel nenorocit de 7.
Pai trebuie sa invezi chiar si daca iei o nota mica, la sfarsitul clasei iti da o lucrare din tot ce ai invatat si tu stii iar ea nu. Oricum invata, invezi pentru tine nu pentru mine. Daca ai carte ai parte!
nastaseelenacristina întreabă: