| Sebastian_Burdulea_Lazar_2000 a întrebat:

Bună. Acus începe iar școala iar eu abia am întrat la liceu și habar nu am cum e, sunt boboc.
Dacă ați trecut prin asta îmi puteți explica cum ar trebui sa ma comport sau dacă ar trebuie sa îmi fac griji pentru cei mai mari 11, 12 și cum este primul an mai relaxant sau e la fel de dificil?

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"habar nu am cum e sunt boboc"

cred că pentru un ficior din Comuna Dumbrava Roșie, Neamț, nu va fi nici o problemă!

| Cristinna31 a răspuns:

Trebuie în primul rând să-ţi vezi de treaba ta, asta-i regula de aur.
În al doilea rând să nu încerci să atragi atenţia excesiv asupra ta.
Să nu te arăţi supărat dacă, să zicem, vin unii de la a 12a şi încep să facă glume pe seama voastră, că sunteţi boboci.
Să nu provoci pe nimeni, nici verbal nici fizic.
Să socializezi cu colegi în limita bunului simţ, nu să te bagi în sufletul lor, vorba aia.
Şi în ultimul rând, să te ţii de învăţat.

| IgnatVictor a răspuns:

Salut!
Primele câteva zile o să fie destul de stresante, pentru că o să întâlnești o mulțime de persoane noi. E posibil ca senzația să persiste până la câteva săptămâni. Totuși, ce urmează să se întâmple ține și de firea ta. Contează dacă ești impulsiv, relaxat, agitat, speriat, emotiv sau mai știu eu ce. Oricum ai fii, nu uita să te comporți civilizat și să dai un bun exemplu. Prima impresie contează - lucrul ăsta, în majoritatea cazurilor, este cât se poate de adevărat. Prieteniile și toate lucrurile de genul o să vină de la sine, după un anumit timp, așa că nu te panica dacă vezi că un grup de băieți/fete socializează deja, iar tu stai lângă ei/ele și nu știi ce să spui.
Legat de elevii mai mari... aici depinde cât de civilizat este liceul tău. De exemplu, în liceul meu - unul de 8, 60 acum trei ani - copiii din clasele a 11-a și a 12-a erau indiferenți față de boboci. Dar, uneori, se angajau în discuții calme, raționale, precum niște oameni civilizați. Mai ales fetele din clasele superioare erau atât de blânde și de gingașe, încât veneau la toți bobocii și îi luau în brațe și se agățau de ei. A fost frumos.
Așa, legat de materie. Eu unul am tratat clasa a 9-a cu batjocură, pentru că m-am gândit că o să fiu ușor după examen. N-a fost deloc așa. A fost destul de grea. Am terminat cu media anuală de 8.83. Asta a fost cea mai mică medie anuală a mea. Oricum, notele nu reflectă cine ești cu adevărat și ce abilități ai, dar, fie cum o fi, învață și fii activ la ore, pentru că chiar contează în timpul celor patru ani.
Nu uita: chiar dacă liceul la care te duci este unul mai sălbatic, nu uita să fii om și să cauți persoane asemănătoare cu tine. Astfel de oameni îi găsești peste tot.
Numai bine!