|

Bună! Am o întrebare pentru persoanele care au făcut master. La unele specializări se cere un proiect la admitere. Pe baza acestui proiect se face un interviu. Dar pe site-ul facultății nu este specificată tematica, nici metodele de realizare a proiectului. La secretariat nimeni nu știe ce ar trebui să conțină proiectul, iar profesorii nu răspund la email. Marți am admiterea, dar încă nu am realizat proiectul pentru că nu știu ce înseamnă.

"Interviu pe baza unui proiect menit să ateste capacitatea de însuşire a metodologiei de cercetare, orientarea în literatura de specialitate, nota de originalitate a demersului".

Adică scriu maxim 5 pagini despre o temă care se încadrează specializării respective?

Vă rog să-mi spuneți din experianță cum ați procedat și dacă interviul e complicat și e necesar să înveți subiectul respectiv sau ceva de genul. E vorba despre o specializare de la Universitatea din Cluj.

Vă mulțumesc!

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

E vorba despre o specializare de la Universitatea din Cluj.
Ai putea preciza domeniul?
Adică scriu maxim 5 pagini despre o temă care se încadrează specializării respective?
Nu. Să scrii legat de specialitatea respectivă, dar nu orice, pe care se presupune că o cunoști din facultate, ceva cu privire la aspectul pe care vrei să îl studiezi. Adică din multitidenea de teme ale specialității alegi tu unul de care să te ocupi.
Exemplu, dacă ești absolvent de electrotehnică, electronică. apare problema nocivității radiațiilor electromagnetice pentru sănătatea umană. Poți studia problema reducerii emisiei de radiații la sursă, cum să faci ca dispozituvul X, de exemplu un telefon mobil să fie mai puțin nociv, schimbând ceva din componente. structură, etc. Dar trebuie să prezinți problema ca ceva original, care să vină de la tine. Astfel să ai o ideea originală la care nu s-a gândit nimeni până acum. Asta trebuie să decurgă din felul în care abordezi problema în eseu, ca să zică profesorii examinatori, da, acest candidat nu a memorat pe de rost pentru examene, a gândit, are ceva în cap, poate obține un rezultat, să mute o virgulă în domeniu. Nu trebuie să fie ceva măreț sau extraordinar, ceva la care te-ai gândit tu, dacă te-ai gândit. Asta referitor la originalitate.
O să dau un exemplu din experiența mea. Sunt fizician dar m-au preocupat și am studiat și alte domenii destul de intens. O absolventă de medicină a aplicat pentru o bursă de masterat la o universitate din Belgia, în domeniul psihiatriei. A fost solicitată să scrie un eseu, o pagină, ce vrea să studieze. Eu am scris pagina. Am sugerat un studiu a cauzelor orientării homosexuale în corelație cu interacțiunile afective din cadrul familiei, la vârste fragede a subiectului, cum percepe sexul, genul. De exemplu mama a dorit sp fie fată, și la îmbrăcat cu rochiță și nu l-lăsat să joace fotbal cu băieții, să nu se accidenteze....2005 - 3532 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns: