| iartamaterog a întrebat:

Buna, aș vrea să fac un transfer de la o școala din Germania unde pe 1 august 2021 termin clasa a 8 a la un liceu din România.Am repetat un an când am venit în Germania, sunt a 8 a și am 15 ani. Trebuie să dau vreun examen?

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce bine ar fi daca am stii, dar din păcate nu stim, asa ca te rugăm sa intrebi chiar la scoală la secretariat, vrei sa te transferi din România in Germania? Mergi la secretariat aici in Romania si vezi ei ce zic, tu esti fată? Sau baiat?

| sierra1 a răspuns:

Mama, tata vor lua legătura cu inspectoratul școlar unde vrei tu să mergi. Sunt necesare ACTE!

| Sophieka a răspuns:

Buna

Nu este o problema repetarea anului, pentru ca, din ce spui tu, ai fost nevoit sa repeti un an ca sa te adaptezi cu sistemul de invatamant German.

Daca tu si familia ta, sunteti hotarati ca vreti sa va intoarceti in tara noastra, atunci hotaraste-te la ce liceu ai dori, ce profil, in functie de ce ti-ar placea sa studiezi si ce materii te intereseaza si, tu sau unul din parintii tai, veti telefona la secretariatul liceului respectiv, in care va prezentati, spuneti situatia, intentia de a revenii etc si veti primii toate informatiile necesare.
Sau, puteti trimite un email, iar ei in cateva zile cel mult, trebuie sa va raspunda cu toate informatiile de care aveti nevoie.

Numai bine!