|

Buna! As vrea sa stiu si eu ce se face la informatica pe profilul mate-info. Imi place tare mult matematica,dar informatica nu prea facem la scoala si as vrea sa stiu ce pot sa lucrez, sa-mi ziceti Html, Word, etc ce se face acolo? De ce am nevoie la informatica? + as vrea sa tiu ce este TICul. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna.Tic-ul este tehnologia informatiei. Roughly said, pachetul office.Sa stii sa-l folosesti. Dar se insista pe chestii mai importante la info.Aici nu ai nevoie decat de logica. Cam totul inveti de la 0 incepand cu algoritmi mici (citire/ afisare date) si terminand (materia de liceu ) cu o mica introd. in memoria dinamica.Matematica intervine abia la facultatea de info, pentru ca se pune problema de optimizare. Optimizare=Matematica 98% of the times. Eu zic sa incerci. Mie imi plac ambele, si mate si info.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Tic=Tehnologia Informației și a Comunicațiilor.

| a răspuns:

Informatica se refera in principal la programare si tot ce tine de ea. O sa inveti in special limbajul C++ si niste algoritmi de baza. In anii mai mari vei invata cateva tehnici mai "avansate" de programare precum BackTracking, Metoda Greedy, etc.

Vei invata si HTML si CSS ( sau cel putin asa cred, deoarece eu am facut asta in liceu ) + baze de date.

Cat despre TIC ( Tehnologia informatiei si a comunicarii )... ce sa-ti spun, este cu totul altceva. Deseori se confunda cu informatica dar nu prea are treaba. Acolo vei invata sa folosesti anumite programe precum Microsoft Word, Excell, etc. De obicei pe astea 2 te vei axa si poate niste Power Point. In plus vei invata despre calculator si anume despre partea hardware: ce e ala HDD, memorie RAM, CPU, GPU, etc.

Eu asta am invatat in liceu.

| a răspuns:

Tic-ul se referă la informatică.

| a răspuns:

La informatica o sa faceti algoritmica de baza in limbajul de programare c++.O sa faceti programe cu numere in mare parte.

| a răspuns:

In putine cuvinte la tic folosești pachetul WORLD office(word,excell, powerpoint, etc) si la INFO faci algoritmi si programare(c++, Java, html)