| linarkfts a întrebat:

Bună! Când te lovești de ceva sau te enervezi și spui de exemplu,,masa mă-ti",înseamnă că ai injurat? E o înjurătură acesta expresie, că mie nu mi se pare înjurătură? Dar de exemplu:"masa vietii",e înjurătură sau nu? Eu mai spun aceste expresii,însă le spun atunci când ma enervez pe un lucru, nu folosesc pe oamenii.

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Sunt injuraturi.
Trebuie sa te controlezi!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Oltenii sunt mai "fini în reglaje".
Drăcuitura poate fi uneori mai blândă sau spusă în glumă, în funcție de ton și context.
În­jurătura este un termen mai general. Include orice fel de expresie vulgară, jignitoare, agresivă sau ofensatoare.
Pe scurt toate drăcuiturile sunt înjurături, dar nu toate înjurăturile sunt drăcuituri.
Deci "masa mă-ti" este o înjurătură.

| Liviu a răspuns:

Daca esti major/majora! Te iau cu mine cand plec cu tir-ul in cursa, sa auzi acolo injuraturi, daca esti minor/minora, insotit de unul dintre parinti ori de ambii. Ca sa poti face o diferenta clara. Mai in gluma mai in serios, trebuie sa intelegi ca in momentul in care te descarci prin injurat, parca durerea ( cand te lovesti ) dispare cam 90%, chiar si psihologi afirma faptul ca daca injuri te destresezi si te eliberezi mai usor, acum la mine, asta functioneaza, acu cine-s eu sa iti spun ce sa faci?!

| anonimg a răspuns:

Cu voia sau fără voia ta, către oameni sau obiecte, păcatul este comis. Și un păcat nu are scuze.
Tu trebuie să te stăpânești, să accepți lucrurile care ți se întâmplă, și să nu spui nimic, ci doar să-ți îndrepți gândurile către Dumnezeu care te iubește.
Stăpânirea de sine te va face un cap de familie dorit și iubit de familie. Ba încă vei căpăta respectul oamenilor.
Iar dacă nu te vei stăpâni, vei crește cu un caracter de care nici ție nu îți va plăcea. Pentru că doar cu efort zilnic, continuu, caracterul va fi unul apreciat de Dumnezeu și de oameni. Toți oamenii trebuie să lupte cu propriile lor defecte de caracter. Pentru că dacă nu fac așa, vor adăuga alte defecte mai rele decât acestea care le au.

| gabicoo a răspuns:

E înjurătură.

| linarkfts explică (pentru gabicoo):

Dar dacă nu am făcut-o cu intenția de a injura și nu am știut ca e înjurătură, mai e considerat ca am înjurat?

| Kiran a răspuns:

Este injuratura orice aduce o conotatie negativa cuiva, fie el real sau obiect si intra in categoria legala "expresii si cuvinte jignitoare" daca te referi la o sanctiune.

| KilljoyIdiot a răspuns:

Da, e înjurătură. Sunt doar cuvinte totuși, nu văd care ar fi problema, în special dacă zici că nu le-ai folosit pe oameni.

| linarkfts explică (pentru KilljoyIdiot):

Eu credeam că nu sunt injuraturi.

| KilljoyIdiot a răspuns (pentru linarkfts):

"Masa mă-tii" este garantat înjurătură, indiferent de context.

| chironescu a răspuns:

Să zicem că există grade de înjurături, de la nivel 1 (cele mai nevinovate, dar tot înjurături) la cele de nivel 10 (cele mai dure). Astea de care zici tu, mai ales adresate lucrurilor, sunt tot înjurături, dar de grad inferior.
Dar ce dacă înjuri? Poate fi o eliberare instantă de furie sau frustrare, mult mai benefică decât dacă ai păstra starea respectivă în tine.

| linarkfts explică (pentru chironescu):

Știu ca sună prostesc, dar eu credeam ca astea nu sunt înjurături.

| Năsăud a răspuns:

Bună!
Mama-măsii! e o injurătură.
Dar de fapt mama-măsii e bunica!
Știu pe cineva care de câte ori se enerva spunea: bunica!
Așa a inlocuit o injurătură cu un cuvânt banal.