| Deea92 a întrebat:

cine imi poate da mai multe detalii despre facultatea de mate-info Iasi? materii care se studiaza si oportunitati de angajare dupa terminarea facultatii. Dau fundita big grin... Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| xOchelariCuInfraRosu a răspuns:

Buna. uite cateva informatii folositoare:
ADMITERE 2010


--------------------------------------------------------------------------------

STUDII DE LICENŢĂ


Lista candidaţilor admişi la studii de licenta fară taxă


Lista candidaţilor admişi la studii de licenţă cu taxă


IMPORTANT! În urma sesiunii de admitere din iulie 2010, la cele două specializări

Matematică


Matematică Informatică
au mai rămas 52 locuri la buget (fără taxă) şi 7 locuri cu taxă.
Aceste locuri se pot ocupa prin includerea pe listă a candidaţilor care nu au depus până la această dată diploma în original, sau prin organizarea unei noi sesiuni de admitere în perioada 6 - 16 septembrie 2010.

Candidaţii care se vor înscrie în sesiunea din septembrie şi vor depune diploma de bacalaureat şi foaia matricolă în original vor fi scutiţi de plata taxei de admitere!





STUDII DE MASTER


Lista candidaţilor admişi la studii de masterat fară taxă


Lista candidaţilor admişi la studii de masterat cu taxă


Lista candidaţilor respinşi


IMPORTANT! În urma sesiunii de admitere din iulie 2010, au mai rămas 15 locuri cu taxă.

Aceste locuri se vor ocupa prin organizarea unei noi sesiuni de admitere în perioada 6 - 16 septembrie 2010.

De ce să studiezi la Facultatea de Informatică?
Calitate şi valoare

Mulţi dintre absolvenţii noştri sunt răspândiţi în ţări din toată lumea, lucrând pentru companii importante de software (Adobe, Amazon, Continental, IBM, Intel, Microsoft, Motorola, Siemens etc.) sau făcând doctoratul în universităţi şi institute de cercetare.

Distinctiv

Facultatea noastră este prima facultate de informatică a unei universităţi cu profil non-tehnic din România.

Nivel

Oferim o bază solidă în informatică şi în acelaşi timp o varietate mare de module informatice aliniate la cele mai noi tehnologii.

Flexibilitate

Modulele opţionale oferă studenţilor posibilitatea să se specializeze în direcţia preferată de ei.


Prezentare generală
Facultatea noastră oferă specializare în Informatică, studii de 3 ani pentru licenţiere. La nivel de master, sunt disponibile cinci programe de tip master:


◦Sisteme Distribuite
◦Inginerie Software
◦Optimizare Computaţională
◦Lingvistică Computaţională
◦Securitatea Informației
Pentru toate programele de studii, anul academic este divizat în două semestre.
Pentru a primi diploma de absolvire în Informatică, studenţii trebuie să susţină o examinare publică şi să prezinte teza de absolvire. Sesiunile de absolvire a licenţei şi a masterului sunt programate în fiecare an în luna iunie.

Facultatea este condusă de consiliul facultăţii, format din decan, doi pro-decani, cancelar, şeful de departament şi alţi profesori şi studenţi.


Istoric
Interesul în informatică la universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi datează din perioada 1958-1960, când Profesorul Adolf Haimovici a iniţiat o serie de conferinţe pe "Matematici aplicate şi Informatică". În 1960, Profesorul Adolf Haimovici a ţinut primul curs de "Elemente de informatică", în timp ce în 1961 Profesorul Costică Cazacu introduce în cursul său de "Matematici Complementare", elemente de Teorie a programării şi Teoria jocurilor. În 1962, cursul de "Maşini Calculabile" a fost adăugat la curricula Facultăţii de Matematică. Prima carte românească în acest domeniu a fost Calculatoare Universale şi Teoria programării, publicată în 1968.

Catedra de maşini calculabile a fost întemeiată în 1965, ca parte a Facultăţii de matematică; cu prima promoţie în 1970. În 1971 şi-a schimbat numele în Informatică, iar în 1972 Profesorul Adolf Haimovici a devenit primul şef de catedră al acestui departament nou.

În 1990, catedra de Informatică a fost împărţită în două noi departamente: catedra de informatică şi catedra de matematici aplicate. În 1991-1992 primul a devenit Facultatea de Informatică, cu două catedre: catedra de Informatică (cu durata studiilor de 4 ani) şi Colegiul de Tehnologia Informaţiei (cu durata studiilor de 3 ani).

Din anul 1995, funcţionează cursurile de master în Sisteme Distribuite. Mai târziu, s-au adăugat două noi programe de master: Lingvistică Computaţională şi Optimizare Computaţională.

Acum, Facultatea de Informatică numără peste 1500 de studenţi şi are 50 de membri în personalul academic.
Prof. Univ. Dr. Ovidiu Cârjă-Decan al Facultăţii de Matematică

Am fost întrebat deseori, la întâlnirile cu elevii de liceu: De ce aş alege Facultatea de Matematică şi, mai mult, de ce aş alege-o pe cea de la Iaşi?

În primul rând, trebuie să-ţi pui aceste întrebări numai dacă ai simţit măcar o dată până acum bucuria şi satisfacţia că ai rezolvat o problemă de matematică. Dacă da, atunci fii sigur că urmând cursurile Facultăţii de Matematică vei simţi aceeaşi bucurie şi satisfacţie de foarte multe ori.

Dar problemele de matematică nu se rezumă doar la acelea cu care te-ai chinuit sau distrat la liceu. Un absolvent de matematică poate să rezolve probleme concrete puse de fizică, chimie, biologie, inginerie, economie etc. Astfel de probleme se modelează într-un limbaj matematic, se rezolvă cu intrumentele matematice şi apoi se interpretează şi se aplică rezultatele. Astăzi, rezolvarea lor implică de foarte multe ori şi calculatorul. Prin urmare, dobândirea de cunoştinţe de informatică este imperios necesară. �mbinarea matematicii cu informatica este scopul specializării matematică informatică de la facultatea noastră.

Lumea are nevoie de astfel de astfel de specialişti care să lucreze în colective mixte de cercetare, la bănci sau la firme. Un informatician complet este acela care ştie matematică şi care ştie să îmbine cele două discipline. Ai putea ajunge profesor de matematică sau informatică şi ai putea face şi tu, la rândul tău, pe alţii să simtă acea bucurie şi satisfacţie a rezolvării unei probleme.Şi apoi, cineva care ştie matematică are o gândire logică, bine ordonată, ştie să facă raţionamente complicate. El va fi cu siguranţă căutat şi apreciat.

Facultatea de Matematică din Iaşi oferă posibilitatea atingerii obiectivelor descrise mai sus.

Te aşteptăm cu drag!



Liviu Nicolaescu-Departamentul de Matematică, Universitatea Notre Dame

Mi-aduc aminte de primul meu contact cu Facultatea de Matematică. Eram în clasa a XI-a când tatăl meu a realizat că ar fi timpul să cunosc "Seminarul". M-a introdus la "Domnişoara" care cu o faţă senină, mi-a descris organizarea bibliotecii. Am intrat într-o lume a cărei existenţă nu o bănuiam. Niciodată nu mi-a fost "frică" să o rog pe "Domnişoara" de o carte sau de o revistă. Era bucurosă să fie de ajutor.


Răscolind în tolba cu amintiri realizez că toate au ceva în comun: oamenii cu care m-am întâlnit, m-au ajutat şi mi-au transformat viaţa. Cred că acesta a fost secretul Facultăţii: oamenii care au sfinţit locul, oamenii care, chiar şi în acele condiţii frustrante şi-au păstrat respectul pentru meseria lor de matematicieni şi dascăli fără să aştepte nici o recompensă socială, oameni care mi-au acordat încredere şi au pretins în schimb calitate.
Contact: nicolaescu.1@nd.edu
Web: http://www.nd.edu/~lnicolae


Arghir Dani Zărnescu- Doctorand la Universitatea din Chicago, USA

Îmi aduc mereu aminte cu plăcere de dulcele târg al Ieşilor şi lungul drum al Copoului, la jumătatea căruia se află Facultatea de Matematică din Iaşi, un loc ce a însemnat pentru mine vatra unde s-a aprins "focul sacru", după cum ar spune S.Procopiu. Facultatea de Matematică din Iaşi rămâne mereu în mintea mea ca un loc de o extraordinară libertate intelectuală în preajma unor oameni de înaltă ţinută ştiinţifică şi morală, locul primelor înţelegeri, care au deschis, după vorba lui Iorga, acel drum plin de străduinţe ce nu se sfârşeşte decât odată cu viaţa.


Conf. Dr. Ioan Bucătaru

Dacă ar trebui să enumar câteva motive pentru care, la absolvirea liceului, am ales această facultatea aş incepe cu dragostea faţa de matematică. Mai târziu, după terminarea facultăţii, după ce această dragoste a crescut, alimentată fiind din pasiunea faţă de matematică a dascălilor pe care i-am avut, am realizat cât de important este să practici o meserie pe care o iubesti. Sunt conştient că afirmatiile mele ar putea să pară rupte de realitatea vremurilor sub care traim. Sunt convins insă ca nu este astfel şi că dragostea faţă de profesia aleasă va fi răsplătită în timp.

Eugen Varvarucă doctorand University of Bath United Kingdom

Anii petrecuti ca student la Facultatea de Matematica din Iasi au reprezentat o etapa esentiala in formarea mea ca matematician. Am avut parte de niste profesori de exceptie, care au transmis cu succes generatiei mele de studenti pasiunea si entuziasmul lor pentru matematica. Recomand cu caldura Facultatea de la Iasi tuturor celor care iau in considerare o cariera in matematica.

Iulia Pop-Departamentul de Matematică, Universitatea G�teborg, Suedia

Ca studentă a Facultăţii de Matematică a Universităţii "Al.I.Cuza", am avut privilegiul de a dobândi o educaţie serioasă care a constituit baza formării mele ca viitor matematician. Apreciez în mod deosebit temeinicia cu care ne-au fost înoculate cunoştinţe de bază în diverse arii ale matematicii, deosebit de utile indiferent de specializarea aleasă ulterior. Acum, lucrând în domeniul algebrelor Lie şi al grupurilor cuantice, apelez de multe ori, pe lângă algebră, şi la cunoştinţele mele de geometrie algebrică, geometrie diferenţială, analiză complexă, analiză funcţională şi ecuaţii, dobândite în timpul facultăţii. Le sunt recunoscătoare profesorilor mei pentru pasiunea cu care ne-au predat cursurile, insuflându-ne şi nouă, studenţilor, iubirea pentru matematică.

Gabriel Turinici - INRIA Rocquencourt, Franţa

Intrat ca student la Facultatea de Matematică am fost foarte mulţumit să regăsesc în cursurile de la universitate nu numai mijloacele necesare pentru o cultură ştiinţifică solidă, ci în egală măsură rigoarea şi claritatea necesară în particular în matematică.
Încă de la început am avut ocazia să apreciez atmosfera specific universitară prezentă la cursuri, în contactele cu ceilalţi studenţi şi cu profesorii şi care se datorează fără îndoială tradiţiei academice de lungă durată la Universitatea "Al.I. Cuza", Iaşi. Bineînţeles, toate acestea se traduc în mod concret prin calitatea materiei predate şi mai ales, din perspectiva mea de student, prin aprecierea cu care absolvenţii sunt priviţi în lumea ştiinţifică. Această apreciere am constatat-o nu numai în România ci şi în cursul carierei mele în Franţa ca cercetător la INRIA sau a contactelor cu diverşi alţi oameni de ştiinţă din străinătate.
Străduinţa personală (în facultate şi după terminarea ei) este totdeauna indispensabilă pentru studii, de orice natură ar fi acestea. Însă, condiţiile necesare sunt reunite la Iaşi şi viitorii studenţi pot profita din plin de cadrul care li se oferă pentru a-şi pregăti cariera viitoare. Îmi face deci o mare plăcere să recomand Facultatea de Matematică din Iaşi tuturor absolvenţilor de liceu şi să adresez pe aceeaşi cale simpatia mea actualilor studenţi.
Contact: Gabriel.Turinici@inria.fr
Web: http://www-rocq.inria.fr/Gabriel.Turinici


Mihaela Ropotică, Neamţ, anul IV Matematică-Informatică

Facultatea de Matematică a fost alegerea perfectă pentru mine, deoarece, prin specializarea matematică-informatică, mi-a dat posibilitatea de a studia �n continuare matematica - pasiunea mea �ncă din şcoala generală -şi de a intra �n tainele informaticii, care mi-a stârnit curiozitatea prin multitudinea domeniilor �n care poate fi folosită.
Contact: ropimiha@gmail.com

Mariana Juglea, Suceava, anul IV Matematică-Informatică

Am ales matematica din pasiune. De-a lungul celor trei ani cât am studiat-o am înţeles că este mult mai complexă decât aş fi bănuit. Poate uneori nu am înţeles-o, dar întotdeauna m-a fascinat. Despre profesori aş putea spune că pe mulţi dintre ei îi admir; cel mai mult mi-a plăcut că au fost corecţi (chiar şi cei care mi-au dat bătăi de cap). Sincer spun că aş alege aceeaşi facultate şi a doua oară.
Contact: marianajuglea@yahoo.com

Elisabeta Humulescu, Neamţ, anul IV Matematică-Informatică

Pornind de la cuvintele lui Immanuel Kant: "Omul nu poate deveni om decât prin educaţie", am considerat la sfârşitul clasei a XII-a că cel mai bun loc în care m-aş putea desăvârşi ca om, este Facultatea de Matematică a Universităţii "Al. I. Cuza", Iaşi, susţinută şi de pasiunea pentru matematică. Mulţumirea şi mândria de a fi studentă la această facultate, mă face să o recomand absolvenţilor de liceu şi tuturor celor interesaţi.
Contact: elisa_smiley@yahoo.com

Cătălin Stoicescu, Buzău, anul IV Matematică-Informatică

Am venit la Facultatea de Matematică din Iaşi, în detrimentul Bucureştiului, deoarece acest oraş este vechiul centru universitar, cu tradiţie îndelungată în ştiinţele exacte. Am descoperit, în cadrul acestei facultăţi, un cadru propice învăţării şi dezvoltării cunoştinţelor acumulate în anii de liceu. Pentru toti cei care au o înclinaţie spre matematică şi/sau informatică nu pot să nu le adresez o invitaţie călduroasă de a se alătura acestei mari şi primitoare familii a studenţilor de la Facultatea de Matematică.
Contact: picasso@as.ro

Doina Constantin, Tulcea, anul IV Matematică-Informatică

La începutul verii anului 2002, la terminarea liceului, ca majoritatea persoanelor din generaţia mea, trebuia să mă gândesc pe ce drum să mă îndrept. Universitatea "Al. I. Cuza" mi-a atras atenţia deoarece cuprindea facultăţi din majoritatea domeniilor care mă interesau. Şi deoarece în liceu am fost profil informatică, Facultatea de Matematică mi s-a părut alegerea optimă. Aşa am ajuns aici. După ce m-am înscris am aflat că este cea mai bună facultate din acest domeniu din întreaga ţară şi că a format mulţi profesori şi personalităţi remarcante ale domeniului matematicii. În concluzie am nimerit destul de bine.
Contact: c2ina@yahoo.com

te rogda-mi funda! te rooooog :o3:o3:(:(

0 răspunsuri: