anonim_4396
| Anonim întreabă:

Bună dimineața, TPU! Știe cineva ce este "școala de gaze"? Am dat peste o biografie a străbunicului scrisă de comuniști în care zicea că "a făcut școala de gaze în Germania în 1942". Știu că ce spun comuniștii nu e deloc o sursă de încredere, dar am vrut să știu ce este această "școală de gaze" (am căutat pe Google și nu am găsit).

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Posibil să fie echivalentul facultății de petrol și gaze care e și la noi (Ploiești).

| NLS a răspuns:

Https://sngmedias.ro/

La noi in tara exista din cate stiu doar o scoala profesionala pentru instalatori gaz-apa, la Medias, ( in cadrul ei exista si alte discipline, precum clasa de sudori, etc)
Posibil sa mai existe o a doua la Ploiesti, nu sunt chiar sigur.

Iar facultati pentru ingineri specializati in extractia si transportul gazelor naturale exista 2, tot la Ploiesti si Medias.
(pana prin 2008 facultatea era la Sibiu, apoi s-a mutat la Medias)

Probabil strabunicul tau se referea la o scoala de instalatori gaz-apa, din Germania.
Si ei au asa ceva.
Chiar si tarile care nu au gaz metan propriu, ci il cumpara, trebuie sa aiba instalatori.

| brasovforromania a răspuns:

Mi-ai citit celelalte întrebări? Ai văzut că puneam poze? Deja unele spuse ale comuniștilor sunt confirmate de alte dovezi (certificate de absolvire sau carnete de note) iar dovada că străbunicul a fost decorat este un brevet de la 12 ianuarie 1920. Am spus că nu e sursă de încredere pentru că nu am nicio dovadă (nici măcar o scrisoare, deși eu am un plic plin cu corespondență din Al Doilea Război Mondial) că a fost în Germania la școala asta.