| 8867 a întrebat:

Bună. Eu am dat anul ăsta examenul și am intrat la un liceu. Chestia e că părinții mei vor să ne mutăm în Italia pentru ca tatăl meu a găsit acolo un loc de muncă mai bun. Mie nu îmi prea convine pentru ca tocmai ce am intrat la un liceu și nu prea știu cum va fi în Italia. Aș vrea să îmi spuneți ce trebuie să fac dacă trebuie să mai dau un examen acolo și cum intru la liceu. (NU prea știu italiană, doar câteva cuvinte).

2 răspunsuri:
| isemilia a răspuns:

Iti vor fi explicate de scoala. Daca nu vrei sa pleci poti vorbi cu parintii despre posibilitatea de a sta la caminul liceului.

| Sophieka a răspuns:

Acestea iti vor explica parintii tai si scoala de acolo... Sunt clase pentru Romani si nu numai. Nu o sa te bage direct intr-o clasa de italieni.

Noi suntem obisnuiti intr-un comfort, intr-un mediu anume, intr-o rutina si adesea nu ne plac schimbarile...Dar parintii tai aspira pentru o viata mai buna... Cand vei fi mai mare, daca iti doresti, te vei putea intoarce in Romania.

Sunt o multime de Romani si tineri Romani in Italia si nu numai. Iti vei face prieteni si vei avea un nou inceput chiar daca nu iti doresti, va trebuii. Ia aceasta situatie ca pe o oportunitate, si cand esti adult, vei decide ce si unde sa mergi.