|

Buna, pentru cineva care cunoaste legile actuale in invatamantul asta schimbator, daca la o scoala din mediul rural un profesor de biologie titular din cauza reducerilor de clase i s-a redus norma la 6 ore el mai poate figura ca titular daca i se mai adauga optionale pana la 9 ore si dupa aia pana la 18 ore completare de alte obiecte sau obligatoriu ca se te mentii la o scoala titular trebuie sa ai neaparat 9 ore pe catedra care esti titular fara optionale? Daca la scoala au depus oferta de optional 2 profesori, cate ore de optionale i se poate da maxim la un singur profesor? Multumesc

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ești cumva profesor?
Doamne, scrii catastrofal românește!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru corolav):

Nu am timp!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Statutul de profesor titular nu ți-l poate lua nimeni. Fiind titular, trebuie să ți se completeze catedra. Interesează-te la inspectorat, si vezi când va avea loc sedinta pentru completarea normei.
Citeste Metodologia miscarii de personal 2018-2019, că afli mai multe.

"(...)daca la scoala au depus oferta de optional 2 profesori cate ore de optionale i se poate da maxim la un singur profesor?"

Mai întâi, se completeaza norma profesorului titular, apoi norma prof. suplinitor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru floresdemayo):

Ambii titulari 2 s ar putea chiar trei sa puna cate o oferta de optional si referitor la titularizare eu stiam asa, ca daca nu ai 9 ore pe obiectul tau fara optionale obligatoriu trebuie sa te duci la completare de catedra si poti deveni titular la 2 scoli in 2 comune de asta am intrebat daca ar conta optionalele ca sa ai cele 9 ore sa te pastrezi titular la o scoala daca ati gasit undeva imi puteti spune si multumesc o seara minunata!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru alexandrubt13):

Nu mă pot pronunța, nu m-am confruntat cu astfel de situatii, dar la inspectorat (biroul personal) îți poate oferi toate informațiile.
Eu nu credeam că exista trei profesori de biologie intr-o scoala din mediul rural. De obicei, exista un singur profesor pe toată structura, din cauza numărului scăzut de ore la clasă.
Eu stiu că poți fi titular la două/trei scoli, pentru completarea normei (in trecut, am avut o colegă, ea era titulară la vreo cinci scoli, din aceeasi structură).
Vezi ca poate trebuie sa ai un anumit numar de credite pentru a ocupa si un alt post, iar creditele se obtin prin participarea la cursuri din cadrul CCD-ului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru floresdemayo):

Nu sa mai explic odata deci prof de biologie din cadrul comunei deci la 2 scoli la una trei ore si la alta 6 ore avea anul trecut 9 ore adica anul asta scolar restul optionale si ed tehnologica pana la 18 dar de la anul 2019-2020 o scoala nu mai are ore la gimnaziu si ramane cu 6 ore la o scoala deci daca nu ai 9 ore nu mai iti poti pastra titularizarea decat daca te duci si prinzi alta scoala din com invecinata dar sunt toate ocupate si prof de biologie doreste 3 ore optional ca sa si pastreze acea juma de norma pentru asi pastra titularizarea ca asa se spune macar 9 ore ca sa poti sa ramai si sa fii platit calificat dar am citit articolul 33 punctul 7 si spune -in unitatile de invatamant din mediul rural completarea normei didactice de predare invatare evaluare se poate realiza pe perioada unui an scolar sau nedeterminata numai pentru cadrele didactice titulare conform specializarii sau specializarilor de pe diploma sau diplomele cu acordul profesorului deci optionaele cred ca nu se pun la aceste completari de norma ca nu ai specializari in optional cum ar fi educatie pentru sanatate sau mai sunt alte nu mai zic ce. deci ce pare aveti multumesc si va rog sa mi scuzati gramatica nu am timp de ea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează