anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună!
Prietenia înseamnă înțelegere sau binedispunere reciprocă?
Că tot veni vorba de prietenie, nevoia e tot una cu interesul?
Ai un interes, pentru că ai nevoie?
Prietenul la nevoie se cunoaște?
E corect, sau nu e corect?

4 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Exact, la nevoie. Ăsta e singurul criteriu decent, în rest nu e prietenie.

| Invictusman a răspuns:

Prietenia înseamnă când îți pui nădejdea intr-o persoana, ca te va ajuta în unele situații dificile, ca te înțelege, ca nu te condamna când toți sunt împotriva ta, ca ți prieten și la bine și la greu.
Prietenia e aceea unde exista bunătate, și în care daca greșești îți ofera o critica constructiva, nu una distructiva.
Prietenia semnifica ca, atunci când ajuți sa nu ceri nimic în schimb, sa o faci din plăcere și fără nici un interes sau sa ii scoți ochii mereu pentru ajutorul acordat.
Un prieten care e prieten doar la nevoie acela nu mai este prieten ci pseudoprieten (prieten fals)

Daca cineva profita excesiv de bunătatea ta, atunci din nou acela nu mai îți e prieten, ci o persoana vicleana care profita de naivitatea și slăbiciunea ta.

O prietenie înseamnă cu alte cuvinte:

Empatie;
Respect reciproc;
Prietenia înseamnă o conexiune între cele doua persoane;
Prietenia poate însemna când cele doua persoane simt ca ceva ii leagă, ca sunt pe aceeași unda de lungime;

Un prieten te acepta asa cum ești;

Prietenia adevărată înseamnă amintiri și experiente împreună atât în situații bune cât și în situații rele;

Prietenia rezulta și în momentul când în lipsa prietenului tău îl vorbești frumos celorlalți, îl lauzi, spui lucruri pozitive de el, în caz contrar nu se mai numește prieten când aceste te bârfește, vorbeste de rău, te înjunghie pe la spate.

Prietenia e ca iubirea, se simte, nu se vorbește despre ea, căci faptele dovedesc în cele din urma pe o perioada îndelungată dacă poți numi prieten pe cineva, nu vorbele, faptele confirma totul.

| Dintrebare a răspuns:

Pana la urma toate relatiile sunt construite pe un anumit interes. Fie ca vorbim de interesul de a fi fericit, tot interes e. Nevoia de a te simti bine te impinge sa construiesti prietenii cu anumite persoane, nu cu toata lumea. Secretul e sa balansezi interesele si nevoile in asa fel incat relatia de prietenie sa ramana intr-o zona sanatoasa si sa fie armonioasa. Prietenul se cunoaste si la nevoie si la fericire. Daca esti atent la semne, cunosti un om destul de repede

| Cruelladevil01 a răspuns:

Nu este adevărat un prieten adevărat îți este mai mult decât un frate poți vorbi cu el ori ce fără sa îți fie jenă sau frica despre ce o sa creadă, și când puteți va ajutați dacă nu se poate trebuie sa îl crezi pentru ca atunci când nu poate știi lucrul asta îl crezi ar fi ajutat dacă ar fi putut, eu un prieten adevărat asa îl vad restul sunt doar cunoștințe cu benefici