| lastpromises a întrebat:

Bună seara, anul acesta termin facultatea (licență), cu tot cu modulul psihopedagogic și aș dori ca în urma examenului de titularizare să ocup loc în învățământ, însă am câteva întrebări pe care vreau să le adresez și nu am cui, fapt pentru care sper că aici voi găsi răspunsul la ele.

Pe 18 februarie s-a afișat lista posturilor scoase la concurs, iar acolo, la secțiunea "posturi incomplete" (pentru domeniul pe care-l am eu nu am găsit post pe perioadă nedeterminată) sunt mai multe școli care au scoase la concurs câteva ore, dar sunt foarte puține. De exemplu 1-2 ore la o școală și alte 2-3 la o altă școală, iar o oră la o altă școală...
Întrebarea 1: va trebui eu să aleg școala la care vreau să predau?
Întrebarea 2: în orașul meu sunt mai multe școli care au scoase la concurs aceste câteva ore. Nu pot preda la toate școliile după concurs? Adică să predau la cele 3 școli din orașul meu cele 2-3 ore.
Întrebarea 3: dacă trebuie aleasă doar o școală pentru a putea preda în ea, și acolo pot preda doar 2-3 ore, ce trebuie făcut ca să ajung până la numărul de ore pentru completarea catedrei? (apropo, câte ore ar trebui un profesor să predea? Asta în învățământul gimnazial, pentru că doar acolo pot preda cu Modulul I)
Întrebarea 4: salariul unui profesor, de gimanziu, diferă în funcție de câte ore predă acesta?
Întrebarea 5: dacă anul ăsta predau la o școală, iar anul viitor vreau să mai predau la o altă școală, va trebui iar să dau examenul de titulatură? Sau cu același examen pe care-l voi da în vară mă pot înscrie pentru a ocupa postla într-o altă școală?

Sper să mă puteți ajuta cu niște răspunsuri pentru aceste întrebări.
Vă mulțumesc anticipat!

2 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Chiar dacă zici că nu apar in lista publicată, posturi de titularizare, tot va trebui să te inscrii la examen, pentru un post de suplinitor.
În general, posturile libere se afișează din timp (cum s-a întâmplat acum), iar altele pot apărea doar in ziua repartitiei, cand au loc sedintele publice

"Candidații care au obținut la concurs minimum media 7, 00 (teoretic, fiindcă practic, au șansă să se titularizeze doar cei care obtin peste 9.00) se pot titulariza în ordinea descrescătoare a mediilor pe posturi didactice/catedre vacante, în limita numărului de posturi didactice/catedre vacante titularizabile din lista afișată pentru concurs. Candidații repartizați în această etapă la un centru de concurs nu mai pot renunța la postul didactic/catedra pe care au fost repartizați pentru a se prezenta la o altă repartizare dintr-un alt centru de concurs"


Deci, în functie de nota obtinuta la examenul de titularizare, in sedinta publică posturile sunt luate de participanții la concurs in ordinea descrescatoare a notelor. Cand vine rândul tău, poți alege până la 18 ore (e norma/catedra intreaga a unui profesor). chiar dacă alegi să ai ore in diferite școli (dacă nu înveți să obtii o notă foarte mare, poți rămâne cu normă incompletă).
Salariul e in functie de numărul de ore (norma didactică). Există și plata cu ora, care sunt ore peste norma didactică.

La anul (+ in ceilalti ani, care vor urma), vei da din nou concurs, daca nu sunt scoase la concurs posturi de titularizare, ori nu obtii titularizarea. Vei avea vară de vară, tot examene, până la pensionarehee hee. ȚI se va acri să mai fii profesor...

| Mopmop a răspuns:

Cred ca cel mai bine ar fi sa te interesezi la Inspectoratul Judetean Scolar sau cum s-o fi numind. Ai prins ideea. Ei sunt cei mai in masura sa iti dea toate detaliile.
Mult noroc si succes iti doresc in meseria asta!