|

Buna seara! Anul acesta termin liceul. Am facut profilul mate-info si as dori un sfat despre facultate. Ce parere aveti de ULBS-Sibiu, sectiunea automatica si calculatoare? A terminat cineva acolo? Imi puteti spune va rog daca aveti de lucru in domeniu? Sau daca e destul de cunoscuta aceasta facultate la nivel national si international?

O seara buna! happy

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu exista automatica si calculatoare aici. Aia e la Bucuresti.
Aici e simplu Calculatoare - C.
Alte profile mai sunt Tehnologia Informatiei - TI si Ingineria Sistemelor Multimedia - ISM.

Se studiaza in principal algoritmica, limbaje precum C++, Java, Matlab, electronica, electrotehnica, fizica, matematica. Te poti uita pe site la programa sau chiar la orare si vezi ce se face.

Toate 3 profilele se axeaza pe aceleasi materii ( sub diferite denumiri ) pana in anul 3, unde incep sa se diferentieze.

Nu stiu sa-ti spun daca este cunoscuta la nivel national si international, dar ce pot sa-ti spun este ca are parteneriate cu firme precum NTT Data, Visma, Continental si altele din Sibiu, firme care activeaza chiar si la nivel international ( ex. in Germania ). Daca stii limba germana pot chiar sa te trimita in Germania dupa terminarea facultatii. Daca nu, te baga oricum la o firma din oras. De obicei multi raman pe unde fac practica.

| explică (pentru Ineys):

Mulțumesc de explicații! ^^

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut!
Nu sunt din Sibiu, deci nu am facut acea facultate, insa imi voi da cu parerea.

M-am uitat totusi peste materiile facute la acea facultate, la automatica si calculatoare, si in mare parte sunt asemanatoare cu cele facute la Cluj sau Timisoara.
Din punct de vedere al calitatii studiilor este o facultate buna. Nu poate fi clasata printre facultatile din orasele mari (Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi), dar nu e nici o facultate slaba.

Sibiu este un oras infloritor, o sa iti gasesti de lucru in domeniu. La nivel national este destul de cunoscuta, la nivel international nu prea... de fapt UBB Cluj-Napoca este ceva mai cunoscuta la nivel international dintre universitatile din Romania.

Daca ai in plan sa ramai la lucru in Romania, aceasta facultate din Sibiu iti este indeajuns si folositoare.

| explică (pentru AC4S4):

Mulțumesc de ajutor! ^^