| autodidact a întrebat:

Buna seara, Se studiaza mai multa geometrie in clasa a VII-a? Ce se dovedeste mai dificil de abordat la clasa a VII-a: algebra/aritmetica sau geometria?

Răspuns Câştigător
| Popa482 a răspuns:

Salut! Comparativ cu clasa a VI-a din punctul de vedere al geometriei, dar și al algebrei, lucrurile încep să se aprofundeze, la algebră apar formule de calcul prescurtat, părți întregi și fracționare, ecuații, ceva funcții, majoritatea se reiau mai apoi în clasa a VIII-a, la geometrie apar noi figuri geometrice precum pătratul, cercul sau rombul. Dacă înveți la timp nu sunt deloc grele, mie mi se par la fel de ușor de abordat ambele.

2 răspunsuri:
| rosessunflowersandlillies a răspuns:

In a 7a este mai multa materia la geometrie fata de cea de a 6a, presupun. Daca nu ma insel, in a 6a se faceau cercul si triunghiul (bine, mai era si o lectie cu unghiurile opuse la varf, unghiurile a doua drepte paralele cu o secanta etc). In a 7a eu cel putin stiu ca am facut patrulaterele si iar cercul si triunghiul. Nu stiu daca s-a schimbat materia de anul trecut pana acum. E mai dificila putin materia de a 7a.

Depinde. Unii sunt mai buni la algebra, altii la geometrie, astfel nu exista un raspuns complet adevarat.

| Anonim0102 a răspuns:

Având în vedere ce am studiat în clasele anterioare, clasa a VII-a se bazează mai mult pe Algebră și Geometrie(Primul semestru)
Tin sa precizez, ca materia e destul de grea, și o parte din ce se învață în clasa VII-a, va fi în clasa a VIII-a, la examen! Deci, spor la învățat!