| kyraxd a întrebat:

Bună, știți ce se da la examenu de a 8a de anul acesta? Nu știu la ce ar trebui sa ma axez mai mult sau ce sa învăț. Din ce am înțeles, la romana au scos fabula și pastelul, la matematica nu știu. Vreau sa ma apuc de învățat din tot, știu ca trebuia să mă apuc mai din timp, dar sunt singura ca voi reuși în aceste 3 luni care mai sunt. Însă, la matematica nu cred ca voi lua punctaj maxim, sunt varza și mi-e tare frica, măcar 7 as vrea să să iau, dar nu cred, iar la romana cât de cât știu...

Răspuns Apreciat de Editori
| sofiaaaa001 a răspuns:

Nu ai niciodata de unde sa sa stii ce iti va pica la un examen, fie ca e evaluarea nationala, bac, colocviu sau orice altceva. Trebuie in timpul asta care ti-a mai ramas sa inveti cat de bine poti toata materia atat la romana (literatura + gramatica) cat si la matematica. Cum sa stim noi ce se da la evaluare anul asta, tu te auzi un pic? Nu crezi ca asa ar vrea toata lumea la facultate sa stie ce le va pica la examen ca sa nu mai stea sa invete in sesiuni carti intregi? Fa cat de multe compuneri argumentative poti la toate genurile ca sa memorezi si sa intelegi cum se fac si rescrie exercitiile de la mate din clasa si apoi vezi ce sa corectezi.
E greu sa inveti pentru evaluare toata materia de a 8a in doar 3 luni dar daca te pui serios pe invatat sigur reusesti, asta numai daca vei trata situatia cu seriozitate.

1 răspuns:
| rosessunflowersandlillies a răspuns:

La romana s-a scos pastelul si fabula? Interesant. Stiam si de subiectiva ca a disparut. La mate corpurile rotunde si expresiile, sau cel putin asta a zis profesoara mea. La examene nu stim ce se da.hee hee La mate trebuie sa stii totul oricum, nu poti invata pe bucati. La romana pe toate modelele de examen facute (si crede-ma ca-s muuuulte) se pune mult accent de tipare textuale, registre + asociere si chestii simple la gramatica + grila de intelegere a textului. Enunturile exacte nu le stie nimeni, alea se afla chiar inainte de examen, in acea zi, ei nici modelele de antrenament nu le au =). (nu vorbesc de cele din culegeri din 1900 toamna, ci de modele pe programa noua). Exerseaza insa si vei vedea ca te vei obisnui cu modelul subiectelor. Ah si la romana repeta jurnalul, scrisoarea + exprimarea opiniei, sigur le vei avea.