| Erin28 a întrebat:

Buna TPU!
Am probleme cu memoria. Deși sunt concentrata, nu mă distrage nimic, opresc orice sursa de mesaje, notificări, tot nu pot sa rețin. Eu am simulare in martie pentru bac, am inceput sa recapitulez, dar nu rețin nimic. De exemplu, am inceput cu recapitularea la sociologie, azi, și mi-am dat seama că nu mai știu nimic din ce am învățat. Absolut nimic. Am zis că am timp sa le învăț de la zero, dar nu pot retine. Am stat toată ziua pe o singura definiție, și nu am reușit să o rețin deloc. De la 14 stau sa citesc o singura definiție, dar nu reușesc să rețin. Nu știu ce să fac.
Sfaturi?

5 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Caută să schimbi "unghiul" de vedere. Să nu abordezi cele citite ca pe ceva ce trebuie memorat, ci ca pe ceva interesant, care merită înţeles. Să priveşti, adică, dincolo de ceea ce s-ar putea numi un material pentru şcoală. Orice domeniu este interesant în felul său, fie că e vorba de sociologie, biologie, fizică, istorie etc. Manifestă interes pentru a afla câte ceva din fiecare dintre aceste domenii. Doar pentru tine, nu pentru şcoală.

| Erin28 explică (pentru sabin89):

Am incercat. Dar nu reușesc să rețin nimic. Până și acel om care nu a dat cine știe ce interes pentru școală poate sa memoreze o definiție de 4 rânduri, ce am incercat eu sa învăța toată ziua, de la 14 până la 19. Și nu am reușit să învăța nici măcar atât într-o zi întreagă. O definiție amarata de 4 rânduri.

| psyclepath a răspuns:

Încearcă să nu faci sesiuni mega prelungite de învățat. Învață o ora, fă altceva o ora, apoi din nou învață. Spatiaza-ti sesiunile de învățat.

Eu m-am trezit întâmplător făcând a doua facultate la 12 ani după ce am terminat-o pe prima și înainte să mă apuc, mă gândeam că o să-mi fie imposibil să învăț din nou cursuri nesfârșite. Dar cumva metoda asta funcționează. Încearcă să fi concentrată pe asta, mereu să ai întrebările cumva in the back of your mind, citește cu voce tare in timp ce te plimbi prin camera, asculta-te singură după ce crezi că ai reținut cât de cât.

Nu-ți pierde speranța, o să reușești.

| Mivelyn a răspuns:

Am intalnit si eu panica asta dinaintea examenelor. Sfatul meu, e sa le iei treptat, materiile si sa iti recunosti tie unde nu esti pregatit. Ziceai ca nu stii absolut nimic la sociologie. Bun asta e un pas nu stii. Este timp pana in martie, cere ajutor unui coleg, poate impreuna te ajuta sa inveti. Cauta un profesor sa iei vreo 2-3 sedinte. Cauta solutii si nu mai pune NU in fata. Culca'te devreme, fa'ti un program si treci peste cu BRIO! Succes!

| Erin28 explică (pentru Mivelyn):

Nu, nu o sa iau. Știu sigur. Mereu incerc, dar nu reușesc. Nu am de unde sa iau meditații, am căutat profesori, dar nu vrea nimeni. Știu că nu o sa iau, macar m-am pregătit psihic pentru asta.