|

Bună TpU, am şi eu o problemă foarte gravă. În clasa a opta, în urma examenului de admitere (pe care l-am trecut, dar cu note mici, 4.70 la mate şi 6.70 la limba română) am fost repartizat la un liceu de artă. Dar mie nu îmi place la ce şcoală sunt. Atât de mult urăsc şcoala la care mă aflu încât nu mai vreau să trăiesc. Simt cum îmi pierd mințile şi am ajuns în pragul sinuciderii. O altă problemă este că părinții mei refuză să mă mute la un alt liceu, unde probabil că aş fi mai fericit. Motivul? Pentru că muzica "îți dezvoltă creierul" iar la alte şcoli "înveți prostii". Ce să fac?

| a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

Asociatia Telefonul Copilului
12 răspunsuri:
| a răspuns:

La un alt liceu iti poate fi si mei greu, cu asemenea note.
Termina liceul de muzica si vei avea deja o "meserie" in mana. Daca stii deja sa manuiesti cateva instrumente muzicale si ai cunostintele de baza, vei putea castiga foarte bine in domeniu (vezi muzicantii care merg la nunti si alte ocazii, care isi fac o formatie si fac concerte etc.).

| explică (pentru Bula):

Profesorii de muzică din şcoală mea mi-au spus că nu merită să continuicu muzica dacă nu îmi place şi dacă nu mă descurc. Am note proaste la muzică ( doi de opt şi un şase)

| a răspuns (pentru AlexVlc):

Priveste altfel lucrurile!
Gasese si exploateaza ce e mai interesant!
Sigur sunt piese muzicale care iti plac. Fredoneaza-le si canta-le pe instrumentul care-ti place.
Fii creativ! Poti face si prelucrari de piese vechi, cunoscute (de exemplu cantece de muzica populara, de copii) in infatisare noua, pe placul celor tineri, ca tine.
Condimenteaza muzica, sa-ti placa, atat tie cat si prietenilor tai!
Vei observa in scurt timp, cat de interesant este ceea ce faci, iar mai tarziu vei putea fi chiar idolul multora.
Cand vei avea deja cateva cantece astfel prelucrate, iti poti deschide si un canal Youtube propriu, sa te faci cunoscut!winking

| a răspuns:

Să rămăi acolo. Dacă nu mori, o să ai un creier dezvoltat.

| explică (pentru sadrian46):

Pot avea un creier dezvoltat şi la un alt liceu?

| a răspuns (pentru AlexVlc):

Poți, dar aici, luptând cu o situație care ți se pare ție că este imposibilă, ți se dezvoltă ma ibine. Când nu ai cu cine lupta, creierul se ofilește. Să te uiți la urșii panda. Tărtăcuță lipită de copac.

| a răspuns:

Părerea mea este să discuți cu diriginta / dirigintele despre asta între 4 ochi, iar ea / el să discute mai departe cu părinții tăi și să-i facă să înțeleagă că tu chiar nu-ți mai dorești să continui acolo.
Eventual, poți merge și la psihologul școlii, dacă va vedea ce simți sigur o să comunice mai departe.

| a răspuns:

Daca tu vrei sa dai liceul ala misto de arta pe vreun liceu obosit de mate info sau economie, nu ai decat s-o faci.

| explică (pentru Avocado01):

Nu e mişto deloc, mai ales că eu nu sunt talentat. Am încheiat cu note jenante la materiile de specialitate. Chiar profesorii mi-au recomandat să mă mut.

| a răspuns:

Asa se intampla mereu cand incepi liceul dar cu timpul te vei obisnui si va fi bine.

| explică (pentru florin926481f):

Sunt aproape clasa a XI-a. Situația mea nu s-a îmbunătățit. Am rămas la fel de deprimat ca în clasa a noua.