| Mocan_Silvione_1992 a întrebat:

Buna TPU azi o sa-ti spun marea mea problema.
Totul a inceput inca din clasa I cand am luat primul loc. Apoi asa s-a intamplat in fiecare an.
Acum sunt incasa a VII a, iar concurenta este seriosa.Nu stiu ce mi s-a intamplat de am luat locul III pe SEM. I,dar acum mi-au spus parintii ca i-as dezamagi foarte tare daca nu as lua locul I si ca mi-ar lua cea mai performanta tableta care apare vara asta pe piata,daca as lua locul I,iar parintii mei sunt genul,,Cum spun eu, asa o sa se intample", deci chiar mi-ar lua tableta.
Eu ma pricep la romana.mate.engleza si chimie, dar la celelalte materii sunt cam de 9 si mi-ar trebui cam toate mediile de 10 ca sa i-au primul loc.
VA ROG DIN TOT SUFLETUL MEU.AS DA ORICE CA SA I-AU PRIMUL LOC.VA ROG spuneti-mi CUM SA INVAT MAI USOR SAU ORICE M-AR AJUTA SA AM TOARE MEDIILE DE 10!

5 răspunsuri:
| BassHunter13 a răspuns:

Transoforma lectia in forma de cantec ca iti intra mai usor in cap! Un cantec il sti pe de rost mai repede decat o lectie de 2 pagini!

| BluishAngel a răspuns:

Poate ce o sa iti spun nu o sa iti placa sau poate nici de ajutor nu iti va fi, dar depinde de punctul de vedere din care privesti tu lucrurile.Scoala nu este pentru intrecere si concurenta.Bineinteles ca ea presupune evaluarea cunostintelor cu note si calificative, dar pana la urma nu ele conteaza ci cu ce pleci tu si cu ce ramai de la scoala.Notele sunt niste estimari ale informatiilor tale.Nu trebuie sa inveti deci pentru ele ci DOAR pentru tine, pentru viitorul tau.Parintii tai ar trebui sa te rasplateasca nu pentru ca iei locul I, ci pentru ca esti constiincioasa si muncitoare.Nu trebuie sa inveti pentru rasplata, lucruri materiale, note etc ci pentru meseria pe care vrei sa o ai.Prin urmare, notele nu sunt importante, ele nu reflecta mereu nivelul adevarat. Poate tu stii mai bine dar proful iti da mai putin si invers.Si eu sunt eleva, prima din clasa, dar niciodata nu am invatat pentru note ci pentru mine.Iar rezultatele se vad si vin de la sine.Nu sunt stresata pentru ce note iau ci sa imi fixez cat mai bine cunostintele pentru viitor.Si eu am concurenta dar nu imi pasa de ceilalti, concurez doar impotriva mea.De asemenea, cu cat avansezi mai mult, cu atat clasele vor fi mai grele si iti va fi nespus de greu sa iei 9 si 10 la tot.
Sper ca te-am ajutat si ar fi bine sa iti schimbi punctul de vedere si sa le explici si parintilor de ce meriti tu sa fii rasplatitahappy

| felixbbimage a răspuns:

Cum ai luat primul loc daca tu scrii "ca sa I-AU" de doua ori gresit, fiind in clasa a VII-a? Cred ca poti sa faci linistit ceea ce ai facut pana acum, clasamentul de la scoala ta nu are nici o legatura cu invatatura...

| NuAmContAici1523 a răspuns:

Stiu ca e greu, uite niste sfaturi:
-daca ai lectiile sub forma de propozitii transforma-le in scheme, mai ales la biologie, istorie etc. Iti garantez ca vei intelege mai usor
aaa, si la geografie la fel(o faci pe cea a Romaniei si e foarte frumoasa)
inteleg ca nu te pricepi la fizica
la mine e invers la mate nu stralucesc dar iubesc fizica la nebunie
fa mai multe exercitii la fizica, repeta formulele, dati singur teste!
Din cand in cand e bine sa mai faci si referate pe care sa-ti dea nota buna(straduieste-te!)

Si inainte de scoala...fa-ti o rugaciune catre Dumnezeu(sa-ti lumineze mintea si sa iei 10 la lucrari)
Crede-ma ca e foarte importanta si credinta aici(vorbesc din propria experienta)

Nu uita ca trebuie sa participi la olimpiade ca sa-ti dea o nota in plus sau cateva puncte la ascultare/lucrare.
Invata logic nu ca robotul!
BAFTA!

| NuAmContAici1523 a răspuns:

Scuzati-ma, mi-a corectat TPU mesajul:
dă-ți singur teste
scuze esti intr-a 7a(nu faci pe cea a Romaniei