| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Care sunt cele mai bune metode de a învăța lecțiile? Știu că repetiția e mama învățăturii, dar cum aș putea să învăț mai bine astfel încât să mi se întipărească în căpșor? Mă refer la comentariile de la română, de lecțiile de la istorie, geografie. Eu am observat că atunci când și scriu și îmi povestește cineva de mai multe ori rețin. Voi cum faceți?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| ABCD122 a răspuns:

Îți răspunde o studentă la drept care are de învățat 1000 de pagini pentru un examen. Eu încep prin a citi, sublinia, nota ce e mai important, iar apoi încep să învăț. Învăț o lecție, o repet, după trec la altă lecție, o învăț, o repet pe a doua, iar apoi le repet pe ambele învățate și tot așa. După ce învăț ce am avut de învățat, o pun pe sora mea să mă asculte sau pur și simplu mă ascult singură. Chestiile alea cu ascultatul lecțiilor în căști pe parcursul zilei nu funcționează pentru ca nu ești atent. Ca să înveți bine, trebuie să stai la birou și să tot înveți. Nu există o metodă secretă și foarte ușoară de a învăța.
Și dacă nu ai motivație să înveți, caută un live pe YouTube cu un study stream. Sunt utile, te motivezi când vezi pe alții Învățând. Mult succes!

| AlexAL275 explică (pentru ABCD122):

Și cam câte ore îți ia să înveți o lecție? Eu, la anul trebuie să dau bacul și stau cam prost cu învățatul + că sunt și comod.

7 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

Citești și îți notezi în același timp ideile de bază sau schița lecției.

| zilog a răspuns:

Trebuie să înțelegi desprr ce este vorba

| Anuket a răspuns:

Să îți placă, cea mai ușoară și rapidă cale. Ce îți place și te face curios reții cât ai zice pește. Altfel nimic de la română nu se lipea de mine.

| Lukasssz a răspuns:

*copiute has joined the chat*

| isemilia a răspuns:

Te poti inregistra si sa o pui de mai multe ori in timp ce citesti / scrii / observi hartile. La romana nu stiu fiindca nu am invatat comentarii, mi se pare o pierdere de timp. La istorie invat logic evenimentele, iar mai apoi anii / personalitatile (adica detaliile). La geografie folosesc acele harti interactive si incerc sa citesc de mai multe ori / sa fac schite simplificate ale lectiei / capitolului etc (bine, fac asta la orice materie). Nu stiu daca te vor ajuta sfaturile de mai sus, insa poate ar trebui sa le incerci, sa vezi ce ti se potriveste si tie si ce nu.

| daculliber a răspuns:

Poți sa te înregistrezi citindu-le si sa asculți înregistrarea la căști toata ziua, mai poți sa le scrii până îți cade mâna sau la multe mie îmi ajunge sa le citesc de câteva ori