| Nimeni91 a întrebat:

Buna TPU!
Daca, de exemplu, anul universitar s-ar deafasura online, voi ati dori sa va cazati in oras sau sa stati acasa? Am un var care a inceput facultatea anul asta si a spus ca nu vrea sa stea la camin sau in chirie, deoarece nu are rost din moment ce e online intreg semestrul 1. Voi ce parere aveti? Eu acum trec in clasa a 12a, deci nu despre mine este vorba. Eu cred ca m-as caza la camin (daca se poate), sau as sta in gazda macar cat sa ma obisnuiesc cu orasul.

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cazarea la cămin are risc mai mare de infectare cu covid.

| Nimeni91 explică (pentru sadrian46):

Da, asa e. Dar eu, sincera sa fiu, nu cred ca vom iesi prea curand din pandemie: imaginati-va ca va mai tine (prin absurd sau nu) inca 8, 10 ani, pe langa cei doi care se vor implini curand. Toata lumea spunea ca va trece. Nu sunt genul care nu crede in virus, numai ca pur si simplu eu m-am culcat in clasa a 10 a si m-am trezit intr-a 12 a, precum multi alti tineri si elevi. Asa va fi si la facultate, facuta de acasa, fara sa stii macar ca ai fost student. Eu nu stau in mediul urban, ci la sat.

| sadrian46 a răspuns (pentru Nimeni91):

Așa va fi, ca și banala gripă, nu va trece prea curând. Dar cum orice pandemie modernă, de exemplu poliomielita, rujeola și altele care omorau sau handicapau copii și oameni, la scară mondială, covidul va fi în final controlat prin vaccinare în masă și imunitate naturală.
Iar cu școala făcută acasă, și consecințele ei pentru educarea unei întregi generații, în care te regăsești și dta, și școala, la toate nivelele ei, se va adapta tot mai mult erei IT în care ne aflăm. Iar aceasta se va întâmpla datorită necesității de izolare socială în timpul când pandemia este la maxim, cu viteză accelerată, în așa fel încât educația să fie mai eficientă. chiar și în aceste condiții vitrege. Astfel, după părerea mea, indirect, virusul ne obligă să ne proiectăm, mai repede într-un viitor mai bun, mai eficient ca acesta, în care la școală producem mașini de memorat date, in loc să devenim creatori.

| Nimeni91 explică (pentru sadrian46):

Eu m-am vaccinat cu Johnosn si Johnson, la fel si familia mea. I sa stiu multi oameni reticenti. Nu am patit nimic, nici noi, nici rude in varsta de peste 70 de ani. Stiu ca le e teama de vaccib din cauza ca este ceva relativ nou, iar organismul fiecaruia poate reactiona diferit. Nu e un lucru general. Mie chiar imi lipseste scoala fizica, si chiar daca am reveni la normal, am putea anula mecanizarea educatiei prin reforme. Dar asta poete lua foarte mult timp. Eu, din cauza scolii online, am ajuns de la dioptrii de -1, respectiv -2, la -3, 5, deoarece toate temele mele erau pe platforme online, petreceam peste 10 ore in fara ecranului, pe zi. Stiu ca trebuie sa avansam, dar, uneori, psihicul nostru lucra mai bine pe vremea in care nu eram constransi de distantare. Dar fiecare om are opinia lui, pentru mine, cel putin, scoala clasica era cea mai buna. Pentru altii, online e mai bine. Fiecare are opinia sa, asa ca e relativ.
Da, ca sa putem deveni creativi, ar trebui o reforma educationala. Dar dupa cum vezi, online facem tot acele notiuni din programe stufoase si vechi. Asa ca, este tot acelasi lucru, momentan. Nici o schimbare, doar modul de transmitere a informatiei s-a schimbat: de la cel fata in fata la cel prin intermediul telecomunicatiilor.

| sadrian46 a răspuns (pentru Nimeni91):

Dacă știi engleză, caută cursuri gratuite online de NLP. Cu ajutorul lor poți să îți îmbogățești experiența de viață și să faci mai ușor față stresului generat de izolarea socială datorată pandemiei, și de asemenea de alte situații.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ca si cheltuieli, mi se pare mult mai avantajos sa stai in orasul natal, la tata si la mama. Ar avea sens sa stai in orasul cu facultatea daca te si angajezi pe acolo, ca se presupune ca iti va permite timpul sa faci asta. P.S. Te obisnuiesti cu orasul si altfel, nu vad rostul chinului cu gazda...

| Nimeni91 explică (pentru GabiDumitrescu):

Da, asa e. Eu nu prea am stat mult timp singura, departe de casa. Nu stiu daca la anul va fi la fel ca acum, desi presupun ca da, va fi la fel de restrictionata participarea la cursuri, si tot in acest fel, va zbura si viata pe langa noi. Nu spun ca nu cred in virus, insa stiu destui oamnei care la Mall spun ca nu e pericol de infectare, insa cand incepe scoala, copiii lor dragi nu pot sta in colectivitate, deoarece "e virus".

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Nimeni91):

Faptul ca sunt idioti/inconstienti care lucreaza cu dublu standard nu minimizeaza - dar nici nu maximizeaza - amenintarea pe care o reprezinta virusul.