|

Buna TPU!

Eu sunt fata si as vrea sa merg la liceul militar din Alba Iulia, dar am cateva nedumeriri:

1. Caminul se plateste?

2. In weekenduri/timp liber faci ce vrei?

3. Exista uniforma, si daca da ce fel?

Va rog sa-mi raspundeti. Stiu ca intrebarile sunt stupide...

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. In nici o institutie de invatamant militar nu se plateste cazarea dar daca nu respecti contractul platesti scolarizarea.
2.Ai invoiri si permisii. Invoirea este pana la 48 de ore si permisia mai mult de 48 de ore. Le obtii functie de note. Pe vremea mea daca aveai 7 sau mai putin te stergeai pe bot de invoire sau permisie mai putin vacantele care sunt obligatorii pentru toti.
3. Exista uniforma de oras si uniforma de clasa, de vara si de iarna. Este mai complicat sa-ti explic. Nu sunt pe clase cum zicea cineva. Uniforma este obligatorie si este diferita doar la marina fata de ceilalti.
Aici ai modelul de uniforma de oras : http://bit.ly/2Z26tlz

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai spirit cazon si te atrage arma, inseamna ca iti place armata, da? Ei, pai daca iti place armata, iti place uniforma, e uniforma conceputa special, cum a fost mereu. Notiunea de timp liber e o notiune civila, e aberanta pentru un militar lipsa de program, programul insa contine si relaxare, si divertisment iar in invoire faci chiar ce vrei. Cum sa platesti caminul? Platesti ceva daca renunti, dupa ce ai intrat la liceul militar, esti omul lor si iti platesc ei tot. Nu exista intrebari stupide, stupid este sa nu intrebi. PS. Vezi de ai de grija sa faci pregatire fizica inainte, ca sa treci proba fizica, in special alergarea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Daca ai intrat la militar totul este asigurat de institutie, nu trebuie sa platesti, platesti in cazul in care renunti.

2. Faci ce vrei in incinta liceului, poti cere de la director liber si sa iesi in oras la o cafea sa zicem, dar cred ca trebuie medie mare si oricum ai o ora la care trebuie sa fii inapoi in camin.

3. Din cate stiu fiecare clasa are o uniforma diferita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează