| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Sunt anul I la facultatea de științe, departamentul de informatică. Se repetă iar vechea poveste, eu uman(științe sociale), m-am dus unde cei de la real se duc și sunt picat din pom, știu foarte puține lucruri. Aș învăța, dar când deschid cursurile de pe classroom parcă aș citi arabă, mai am de susținut și examene la ele. De ce m-am dus? Am vrut să învăț, să reușesc la ceva la care nu mă pricep + că am mai avut și încă am probleme cu spatele și nu am mai putut susține probele la armată. Sunt și o fire comodă, știu că nu este deloc bine, lucrul ăsta mă dezavantajează foarte mult. Probleme cu somnu bifat (mă culc mereu foarte târziu, pe la 02:00- 04:00), probleme cu alimentația bifat (mănânc numai prostii și mânac o dată sau maxim de două ori pe zi), mai pe scurt sunt cel mai bun exemplu de antiexemplu. Nu sunt mândru deloc cu mine și orice lucru pe care l-am reușit până acum mi se pare nul. Sunt foarte negativist, mă judec foarte mult și aș putea zice că contrar așteptărilor mele sunt cel mai mare dușman al meu și singurul care dă cu mine de pământ de fiecare dată. Și cu toate că matematica și informatica mi se par grele, neștiind, mai greu mi se pare faptul de a avea controlul asupra mea. Haideți că de la informatică am ajuns la alt subiect, să revenim. Cursuri : Arhitectura Sistemelor de Calcul, FAI, Fundamentele programării, Calcul Științific. Ceva sfaturi în afara faptului de a mă muta la altă facultate?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Dacă stai rău cu "fundația" (citește: acumulari anterioare) și simți că nu recuperezi rapid și cu plăcere, așa cu ai spus să nu facem - spun: mută-te cât mai rapid, e cel mai puțin "dureros" așa.

| AlexAL275 explică (pentru sierra1):

Da, așa e, e mai bine să renunți decât să continui. De ce să suferi? Păi chiar așa, de ce? Treaba asta cu renunțatul nu o suport deloc, oamenii slabi renunță. Îmi permit să zic că majoritatea procedează în felul ăsta, mai bine renunță decât să continue, de asta și pragul ăsta mare de divorțuri.

| sierra1 a răspuns (pentru AlexAL275):

Ok, faci cum vrei și cum crezi că e mai bine.
Dar după cum văd, nu prea o faci (școala aia) cu plăcere. In felul ăsta nu cred că se intrevede un viitor senin și roz.

Dar mai știi...

| GabiDumitrescu a răspuns:

FAI? Cu tovarasul Ferucio Gaurentiu Tziplea? La info in Iasi? P.S. Nu te muta la alta facultate, ci muta-te la colegiu la info. SAAAu du-te frumos la o facultate de limbi straine si apoi fa masterul de lingvistica computationala la info. Stiu cazuri de oameni care rup in cariera pe la 3x de ani dupa parcursul asta.

| Yuoia a răspuns:

"Sunt și o fire comodă,"
Se intelege, din moment ce ai facut un profil usurel: științe sociale.
Si daca esti comod, la armata pentru ce te duceai?
Singurul sfat: nu te mai chinui si nu pierde timp si bani. Mergi acolo unde esti pregatit si te descurci, din timp. De anul viitor.

| AlexAL275 explică (pentru Yuoia):

Ce treabă are profilul cu comoditatea? Cu media pe care am avut-o intram lejer și pe la real. Cei de la real nu pot fi comozi sau doar cei de la uman? Hai să zicem lucrurile cum sunt. Crezi că la armată ăia fac mare lucru? Da, muncesc și ei, dar nu dau în greu și nu o spun eu, o spun ei, cei care sunt la armată. Majoritatea se duc acolo numai pentru bani. Chiar ei recunosc că e o harababură totală. Ai și tu dreptate, la cum merg lucrurile pe la noi în țară am mari șanse să fiu ales și președinte. Nu, nu dau vina pe țară pentru că sunt așa pesimist, e vina mea într-o oarecare măsură. Revenid la subiect, unde să merg având în vedere că singurul lucru la care mă pricep sunt calculatoarele? Să mă duc la Drept să pierd vremea pe acolo și să mă număr printre alți bufoni? Nu zic de toți, dar majoritatea sunt așa, nu doar la Drept, la toate facultățile. Io zic că e logic ca fiind în primul an să mai șchiopătăm, unii mai puțin, alții mai mult și lucrul ăsta se întâmplă oarecum din cauza faptului că sistemul de la noi e șubred și majoritatea dintre noi nu suntem în stare să ne ridicăm după ce am căzut.

| Yuoia a răspuns (pentru AlexAL275):

"Cu media pe care am avut-o intram lejer și pe la real."
Da, dar ai ales sa inveti putin. Nu matematica, informatica, fizica... Aici e legatura.

| IceRope a răspuns:

Du-te la muncă! Pe șantier.

| Krux a răspuns:

Apuca-te de pregatire, si un profesor de liceu te poate ajuta sa recuperezi