| FanOfPostMalone a întrebat:

Sunt clasa a7a si deja ma gandesc la examenul din clasa 8. Imi e putin frica. In clasa a5a am terminati cu media 9, 17. In clasa a6a am terminati cu 8, 8. Acum sa vad clasa 7, care nu este foarte grea, si a8a. Dupa aceste 2 medii pana acum, credeți ca voi intra la un liceu bun? Cand va trebui sa invat pentru examen, trebuie sa invat si materia de mate, romana si din clasa a5a? Daca nu, trebuie si cea de a6a,a7a,nu? Ma sperie putin examenul asta si fac si pregatire la matematica din a5a, iar la romana voi face din vara cand trec a8a. imi e frica ca nu iau examenul...

Răspuns Câştigător
| Alex704 a răspuns:

Media generala, dupa cum sugereaza si numele, este o medie a mediilor la TOATE materiile. Tu dai cumva examenul de clasa a 8-a la toate materiile? Nu, il dai la mate si romana, la fel ca toata lumea. Astfel, media ta generala e irelevanta in acest context. Acum, unii o sa spuna "stai ca nu e chiar asa, media generala pe 5-8 intra in calculul mediei de admitere, are nevoie". E adevarat ca intra, dar, avand in vedere ca tu o ai aproximativ 9 in momentul actual, nu are cum sa te afecteze daca te pregatesti bine pentru examenul propriu-zis.
Este evident, cred eu, ca trebuie sa stii ce s-a facut la mate si la romana in toate cele 4 clase ale ciclului gimnazial. Se cheama examen de sfarsit de ciclu pentru ca testeaza ce ai invatat in acesti 4 ani. Fie vorba intre noi, la orice materie trebuie sa stii ce s-a facut si in clasele anterioare daca vrei sa excelezi la obiectul respectiv, tot ceea ce inveti se bazeaza pe cunostinte anterioare, totul se leaga daca te uiti. De exemplu, in clasa a 7-a la mate faci geometrie in plan, ceea ce ai facut si in clasa a 6-a de altfel. S-a inceput cumva din nou cu notiunile de clasa a 6-a? Nu, acelea se considera cunoscute, deoarece le-ai studiat anul trecut. De altfel, daca s-ar relua totul nu ar mai exista progres.
In final, vreau sa iti mai spun ca nu ai cum sa nu iei examenul daca esti un om cu o inteligenta cel putin medie. Nu este un examen deloc dificil daca te pregatesti pentru el. Este foarte bine ca ai inceput sa te preocupi inca de acum de viitorul tau, acest lucru inseamna ca iti pasa si, cred eu, deja esti cu un pas inaintea celor ce nu dau importanta acestui examen. Acum, bucura-te de sarbtori si nu iti face mari griji in privinta examenului de capacitate inca.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

După cum văd, mediile tale merg in jos an de an. Pune-te pe invățat dacă vrei un liceu și nu școală cu bac profesional

| Sn4k3 a răspuns:

Stai linistit frate ca daca inveti e usor examenul, mediile conteaza foarte putin. O sa si razi la liceu cand o sa te gandesti la cat iti bateai capul pe chestiile astea. O sa faci la pregatire subiecte de examen si o sa-ti explice acolo ce si cum cand o sa fie cazul. Invata sa te calmezi ca daca la panarama asta de examen faci asa cu un an inainte, la bac ce naiba mai faci laughing?

| christine99 a răspuns:

Nu conteaza nimic din toate astea, importanta e facultate pentru care iti trebuie nota de bac, poti sa faci si cel mai parlit liceu, oricum o sa faci meditatii deci nu te mai stresa asa mult. Cu un simplu liceu nu te baga nimeni in seama, poate sa fie si cel mai bun din lume.

| Henrypericolpublic a răspuns:

Nu trebuie sa iti faci griji trebuie sa înveți bine și examenul va fi ușor. Relaxarea ajuta la atingerea nivelului optim.Cu cât ești mai relaxat cu atât înveți mai bine și cu cât înveți mai bine vei lua o nota mare.Îți doresc Noroc!?

| Mikelangello a răspuns:

Sfatul meu, vazand societatea de azi, sa te straduiesti cat poti sa acumulezi tot ce te invata in clasele astea, 5-8, in special a 7-a. A 8-a e recapitulare mai mult. Oricum, dupa 13-14 ani nu mai inveti asa bine. Cauti deja alte interese. Asta e varsta. 4-8 este baza ta ca om. Iar la liceu sa cauti ceva mai usor. Nu te baga pe mate-info sau alte chestii grele. Filologia e frumoasa, poate si ceva arte si meserii, croitorie daca se mai face. In orice caz nu te bagi pe mate-info, real, sudura, militar, lacatus mecanic sau alte chestii. Educatia de azi trebuie revizuita oricum.

| DulceataDeCapsuni a răspuns:

Multi se tem sa pice! dar nu iti ace griji cele mai bune licee te cer cu media peste 8.00 deci.....ai noroc! nu iti face griji


Si succes la examene!

| Molodoi a răspuns:

Prietene, am tratat toate examenele de pana acum cu durere in cot si-s anul 3 la facultate, stai chill

| Leea1405 a răspuns:

Media de admitere la un liceu e formată din 80% media de la examene și 20% din media acumulată în 5-8. Totuși există șanse că până ajungi tu la liceu, procentajul să se schimbe și să conteze media din 5-8 doar 10%.
Nu te stresa de pe acum, tu doar învață și dă tot ce ai mai bun. Din clasa a 8-a o sa începeți să faceți variante de examen din cele ce s-au dat în anii anteriori, iar profesorii vă vor spune pe ce trebuie să puneți mai mult accent. Pe lângă ce lucrați în clasă, mai fă și pe acasă, că îți va prinde bine!
Veți da și simulări înainte de examene, cam cu 2 luni înainte, asta că să vă obișnuiți cu atmosfera, cu tipul de subiecte și timpul pe care îl aveți pentru a le rezolva.

Hai, curaj! Va fi totul bine.

Dacă mai ai nelămuriri, mă poți contacta în privat, îți răspund oricând.

| Torarinchi a răspuns:

Cand o sa ajungi la liceu si o sa vezi ce inseamna examene precum bacalaureatul sau admiterea la facultate respectiv sesiunile din facultate, o sa spui ca asta a fost cel mai usor. Nu ai niciun motiv sa te sperii de examenul de capacitate din clasa a 8-a. O sa vezi ca atunci cand vei trece clasa a 8-a vei face pregatire impreuna cu profii de la clasa si ti se va parea totul foarte usor, eu am invatat toata materia cu cateva saptamani inainte la romana si am luat 9, 15 ( nu te pun sa iei exemplul meu ) iti spun doar ca e foarte simplul examenul. In ceea ce priveste materia care il contine, vei face la clasa tot ce trebuie sa stii. Tu esti clasa a 7-a, nu trebuie sa ti bati capul cu asa ceva de pe acum, sincer. Nu se pune problema sa nu l iei sau sa nu intrii intr-un liceu bun, si oricum, in prezent se intra la liceu chiar daca iei si 3 in examen, daca ar fi sa o luam asa. Multa bafta la examen!