Întrebare recomandată | Louisa28 a întrebat:

Buna tuturor! Voi ce metoda folositi pentru a putea retine cuvintele dintr-o limba straina mai bine? Eu vad ca pe unele le retin fara prea multe stradanii, insa pe altele nu reusesc sa mi le intiparesc bine in minte. Sunt in clasa a 11 a, am inceput cu profa de la scoala sa lucram modele pentru competente la engleza si din cand in cand mai intalnesc si cate un cuvant sau cate o expresie din domenii precum medicina, necunoscute, cu care nu am intrat in contact. Am incercat sa imi scriu cuvintele pe un caiet separat, sa imi fac exemple. Ma descurc destul de bine la engleza, am un nivel destul de avansat, insa niciodata nu putem sti toate cuvintele dintr-o limba straina, cred ca nici profesorii nu le stiu chiar pe toate, intotdeauna exista ceva, un lucru pe care il mai avem de adaugat.
Voi ce metoda folosti pentru a va imbogati vocabularul la engleza? Eu citesc carti si incerc sa ma uit la filme fara subtitrare.

10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

îl reții mai bine pe cât îl întâlnești mai des, mai ales în contexte. mie nu mi-a plăcut niciodată să stau să memorez cuvinte, pur și simplu am citit în limba respectivă și am ajusn cu timpul să le rețin

| Louisa28 explică (pentru Adry05):

Da, stiu! Nici mie mu imi place sa le memorez, intrucat simt ca aceasta metoda mecanica nu ajuta la stapanirea unei limbi. Multumesc super mult pentru sfaturi, cred ca as ar trebui sa faca toti cei care vor sa stapaneasca o limba.

| RAY a răspuns:

Repetitia,repetitia
repeti tu cuvantul in voce tare
repeti cuvantul prin scris =asociere
repeti cuv daca il asculti
vizualisezi cuvantul
daca iti arat asta https://www.spiegel.de/......feb326e19d

stii ce inseamna cuvantul katze/en
apoi faci o propozitie
ich hab eine schöne katze=am o pisica frumoasa
asa reti informatia
memoria spatiala
https://stiintasitehnica.com/cum-func-ioneaza-memoria-spa-iala/
asociezi cuvantul cu cat mai multe lucruri, toate cele 5 simturi

a vedea, percepție vizuală cu ochii
a auzi, percepție auditivă cu urechile
a mirosi, percepție olfactivă cu nasul =mirosi cv
a gusta, percepție gustativ cu limba =manci cv
a pipăi, percepție tactilă cu pielea, te pipai

asa se creaza o amintire

| DemonLord a răspuns:

Baga seriale turcești subtitrate in englezahee hee

| Louisa28 explică (pentru DemonLord):

Da, nu prea sunt fana a serialelor turcesti, dar mersi de glumita! Nu prea suport dramele si nu pot sa ma uit la sute de episoade, care au, pana la urma, teme specifice, care pe mine, efectiv, simt ca ma sufoca. Le detest!

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Este bună metoda de a învăța uitându-te la documentare, filme și cu și fără subtitrare.Subtitrarea poate să fie atât în limba română și așa ai să înveți ce înseamnă, cum se traduce cuvântul respectiv cât și în limba engleză și așa vei învăța și cum se scrie în engleză acel cuvânt.Muzica și din jocurile video poți să înveți anumite expresii.Sunt o grămadă de cuvinte în limba română care au același înțeles sau care diferă pronunția de la o zonă la alta. Spre exemplu la cartof se mai spune și crumpene sau barabulă. Astea sunt câteva căci mai sunt.La fel este și în limba engleză, sunt cuvinte care deși se scriu diferit au același înțeles.Acum depinde de tine unde anume ai nevoie de limba engleză căci dacă cum ai spus tu că în medicină ai întâlnit expresii necunoscute, la fel o să fie și în drept, știință, industrie.În fiecare domeniu se folosesc diferite expresii.Acum ori te specializezi într-un singur domeniu sau poți să-ți îmbunătățești engleza la nivelul general conversațional.Dar cel mai bine ar fi dacă ai avea pe cineva cu care să discuți chiar din Anglia sau S.U.A.

| Louisa28 explică (pentru JOHNtheADVISOR):

Buna! Am un pen pal, discutam si ne scriem scrisori, asa intelegem mai bine multe lucruri pe care, sa fim sinceri, scoala nu ne invata, cuvinte inedite. Eu îi transmit despre lucrurile sin Romania, iar ea imi spune chestii despre Anglia. Stiu sa discut cu o persoana fata in fata ar fi mai bine, insa am gasit ca si aceasta solutie este de ajutor, atat cat mai invat ceva.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, pentru sfaturi!

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru Louisa28):

Mă bucur că ți-am putut fi de folos.

| Lukasssz a răspuns:

Eu pentru a invata ma joc jocuri cu povesti in engleza, asculta muzica, jocuri multiplayer (unde se vorbeste engleza), citesc lucruri interesante dupa Reddit