| elenasara535 a întrebat:

Bună! Vreau să învăț engleză mult mai bine, adică să mă pot descurca într-un dialog, să înțeleg mai bine cuvintele, etc. Cu ce să încep? Cu timpurile sau? Știți un site sau o aplicație cu care aș putea invata?

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sau anotimpurilelaughing

| zurick a răspuns:

Descarcă Hello talk/ tandem și vorbește cu nativi, pe mine m-a ajutat.

| Xirus a răspuns:

Cel mai bine înveți din căŕți. De gramatica. Dicționare eng -rom.
Le găsesti în librarie.


https://m.emag.ro/......D1W8FNBBM/

| andreilittle a răspuns:

In primul rand ti-as recomanda Duolingo, e o aplicatie destul de buna, am folosit-o si eu. Dupa care ar mai fi Memrise si busuu. Sau poti sa inveti engleza daca iti petreci zilnic 6 ore + pe internet pe aplicatii in limba engleza, site-uri in limba engleza si vizionand videoclipuri pe Youtube, poate chiar sa te uiti la filme in limba engleza.

| ZeroȘapteOpt a răspuns:

Încearcă Duolingo

| brasovforromania a răspuns:

Pentru a învăța engleza e mult de lucru. Duolingo are avantaje, dar și dezavantaje (te obligă să înveți zilnic). De asemenea, Duolingo nu-ți explică o lecție, doar îți dă o frază și tu trebuie să o traduci. Totuși, Duolingo poate fi un bun început. Notează fiecare cuvânt nou pe care-l afli (de pe Duo, de pe stradă, de pe internet, de oriunde) și repetă-l până îl memorezi. Apoi (tot cu Duo) încearcă să observi anumite lucruri (ex: ordinea în propoziție, întrebările, imperativul etc). Navighează tot mai mult pe site-uri în limba engleză, și încearcă să citești și să înțelegi ce scrie acolo. Dacă știi deja o limbă germanică (ex: germana sau olandeza) îți va fi ușor să înveți engleza. Dacă ai vreun prieten/cunoștință care știe limba engleză, bazează-te pe ea! În câțiva ani vei ajunge să stăpânești limba engleză (cu timpurile încearcă după un an, doi)!
Multă sănătate!

| Zuzu1991 a răspuns (pentru brasovforromania):

"Duolingo are avantaje, dar și dezavantaje (te obligă să înveți zilnic)"
really?!? vine cu batul si te bate pana inveti zilnic?!?
gee, mare e gradina lu' D-zeu si multi mai sar si gardul
"Dacă știi deja o limbă germanică (ex: germana sau olandeza) îți va fi ușor să înveți engleza."
wow, daca incep sa comentez la asta o sa ma raportezi pentru injuraturi, e muuuuuult prea aberant

engleza e cea mai usor de invatat limba din lume, nu pentru ca ar fi usoara, ci pentru ca e pe toate gardurile, eu personal cel mai mult am invatat de pe cartoon network, pus in engleza (nu dublat in romana) si fara subtitrare (daca ai televiziune digitala, se poate)

| brasovforromania a răspuns (pentru Zuzu1991):

1. Mă refeream la faptul că îți trimite zilnic câte un e-mail, dacă nu înveți zilnic îți pierzi "the daily streak", plus jocul e pe vieți (adică dacă greșești de 5 ori, nu mai poți învăța gratis).
2. Limba engleză seamănă foarte mult cu limba germană (sunt din aceeași familie lingvistică). La fel e și cum româna; dacă știi deja limba română îți e mai ușor să înveți spaniola sau portugheza, deoarece sunt limbi latine.