| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Bună ziua! Am o nedumerire re câteva săptămâni! Ce s-a întâmplat cu corpul domnitorului Vlad Țepeș, adică eu am cautat pe internet și mi-a apărut cum ca l-ar fi omorât sultanul Mahomed Cuceritorul sau ienicerii lui! Numai ca nu i s-a găsit corpul, se spune ca i-au luat capul și l-au dus sa îl așeze la palatul sultanului dar nu l-au găsit niciodată, nici capul și nici corpul! Și acum vine dilema mea : ce s-a întâmplat cu corpul și capul lui Vlad Țepeș? Oare Bram Stoker când a scris romanul Dracula a citit despre Vlad Țepeș și despre misterul lui cum ca nu i s-a găsit corpul după bătălie? Voi ce părere aveți? Mormântul lui Ștefan cel mare și Mircea cel bătrân sunt ambele vizibile dar ce s-a întâmplat cu cel al lui Vlad Țepeș? Parca nici de fiul lui, Mihnea cel rau nu se prea știe nimic!

2 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Dupa cum zici si tu: Nu se stie exact ce s-a intamplat cu corpul lui! Asa zic istoricii, cine suntem noi sa-i dezbatem cercetarile?
Iar filmul nu are nici cea mai mica legatura cu viata lui!
Dracula e doar un personaj nascocit, nu e Vlad Tepes chiar daca l-au legat de el prin anumite fapte care le-a facut!

| mariuspinciuc a răspuns:

Conform ultimelor cercetări arheologice s-a descoperit că mormântul lui Vlad Țepeș ar fi în Napoli, Italia. Se spune că ar urma să se confirme că acolo este domnitorul prin metode moderne (datare cu carbon și teste ADN). Uite aici un articol: https://adevarul.ro/......2491.html.