|

Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca poate sa ma ajute cineva sa o rezolv.

Pe scurt:

M-am inscris in vara la o facultate privata ( deoarece nu am intrat din prima la cea la care am dorit, iar parintii mei nu m-ar fi lasat sa "lenevesc acasa") am depus dosarul, am platit prima transa din taxa totala de inscriere, in vara, dar nu am frecventat nici macar o zi, nici macar prima zi de incepere.Acum la inceputul verii o sa vreau sa ma inscriu din nou la facultatea de stat la care imi doresc. Insa nu stiu daca trebuie sa platesc toata suprataxa la facultatea privata la care nu am fost nici macar o zi. Normal mi s-ar parea sa o platesc, chiar daca nu am frecventat cursurile, am tinut totusi locul ocupat si trebuie sa o platesc. Dar este cam scumpa si nu as vrea acest lucru. Mai ales ca mai trebuiesc bani si alte tampenii si pentru cea la care urmeaza sa ma inscriu.Ideea e daca trebuie obligatoriu sa platesc toti banii avand in vedere ca nu am frecventat nicio zi a facultatii, a faptului ca acasa nu am niciun contract cu facultatea ( am semnat niste foi in vara cand m-am inscris) dar nu am primit eu vreun contract propiu zis. Si daca nu platesc ce se poate intampla?Ps. Nu stiu daca am vreun act original la ei ( dupa care ar trebui sa ma duc sa-l ridic, o sa verific zilele acestea in dosarul meu cu diplome si chestii, daca am toate lucrurile in regula)

Daca le am si nu v-a mai fi nevoie sa ma duc la facultatea privata deloc. Se poate intampla ceva?(Si daca am ceva in original la ei si va trebui sa ma duc sa-l recuperez stiu ca o sa ma tarasca prin tot felul de hartogaraie, o sa ma puna teoretic sa platesc taxa si toate cele). HuhNu stiu daca am fost concis, dar sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri.

O zi buna

5 răspunsuri:
| a răspuns:

E simplu. Pentru a promova ai nevoie de niste credite la orice facultate fie ea privata, fie ea de stat. Așteaptă până în vară când se termină anul și nu te duce până atunci, teoretic ar trebui sa fi exmatriculat, iar așa nu ți se va cere nicio taxă chiar daca ai ocupat locul, și chiar daca ai ocupat un loc nu e nicio problema, oricând se pot muta alți studenți de la alte facultăți unde ai fost tu, deci nu se tine cont de asta. Du-te in vara după ce se termina anul universitar și le spui că vrei sa îți ridici dosarul deoarece ai fost plecat și nu ai venit niciodată până acum, iar ei îți vor elibera dosarul pe loc, așa am pățit și eu, nu vorbesc fără să știu despre ce e vorba. Te vor trimite decât cu niste hârtii și trebuie să te duci la cabinetul medical, sala de sport, biblioteca sa îți semneze oamenii de acolo eliminarea gen și asta e tot.

| a răspuns:

Ce vrei?
Relația juridică cu ei, în baza căreia ar putea să îți ceară bani nu poate rezulta decât din actele semnate cu ei.
Așa că soluția este să mergi acolo să te clarifici.

| a răspuns:

Semnătura ta în documentele lor este suficientă, chiar dacă nu ți s-a dat vreo copie a acestora.
Trebuie să mergi personal ca să ceri lămuriri. Până atunci frământările nu-și au rostul.

| a răspuns:

Ar trebui sa mergi la secretariatul facultatii si sa spui ca vrei sa-ti retragi dosarul, mentionand ca nu te-ai prezentat deloc la cursuri.
In functie de ce scrie in acel contract pe care l-ai semnat ti se va spune daca mai trebuie sa platesti ceva sau. In mod normal nu ar trebui sa platesti pentru niste servicii de care nu ai beneficiat. Daca pe hartiile semnate de tine ar fi fost niste clauze care reprezentau niste obligatii pentru tine ti-ar fi dat si tie un exemplar pentru ca nu ti-au dat inseamna ca nu era ceva foarte important pe acele hartii. Cu cat ii anunti mai repede cu atat mai bine sivte linistesti si tu.

| a răspuns:

Parintii nu te-ar fi lasat sa lenevesti acasa si totusi, ai lenevit. Nu ai fost nici o zi la cursuri. Singura "realizare" a fost ca parintii au cheltuit inutil niste bani cu tine. Ai tinut locul ocupat un an intreg, asa ca platesti. Iar daca nu mergi sa te retragi acum, s-ar putea sa mai platesti un an.
Iar "foile" pe care le-ai semnat, sunt angajamentul tau. Destul ca ei sa aiba cu ce-ti imputa sume mari.