|

Buna ziua comunitatea TPU! Am o intrebare in care va cer opinia:Sunt in clasa a 9-a Mate-Info si am observat ca majoritatea colegilor mei nu au nici o treaba cu profilul, gen:Am dat test la Mate si o gramada au luat sub 7, chiar si note de 5, 3 si un 2, tesul nu a fost super greu.Iar la T.I.C. a trebuit sa lucram in word si sa rezolvam 30 de subpuncte cand editam un document, mie nu mi s-a parut asa de greu dar la unii dintre colegii mei le-a luat jumatate de ora sa descarce si sa extraga un document.Stiu ca notele nu arata nivelul de cunostinte, dar vi se pare normal ca parintii sa-si duca copiii la mate-info cand ei nu au nici o treaba cu materile acestea? Va rog raspunsuri civilizate, vreau sa avem o discutie placuta.Multumesc in avans!

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

"va rog raspunsuri civilizate" - ne subapreciezi!

"copiii la mate-info cand ei nu au nici o treaba" - nu-i bai, sună bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu vad nimic in neregula. Dupa o vara in care nu mai lucrezi nimic, e destul de sigur ca o sa gresesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti sigur ca i-au dus parintii pe toti? La unii cred ca da, e valabil - exista gandirea asta ca "a avut note mari in scoala generala si a fost bun la mate, trebuie sa faca informatica" - mai ales ca acum e nebunie cu IT-ul si toti cred ca te imbogatesti daca lucrezi in IT (note pentru amatori: din salariu nu te imbogatesti NICIODATA, pentru asta trebuie sa faci afaceri - mai mult sau mai putin cinstite, depinde de cat de bogat vrei sa ajungi). La restul poate au gandit ei singuri asa, ca daca au fost buni in scoala, ambitia lor este sa faca un astfel de profil. Cand se prind ca informatica nu e despre joace sau facebuci (si nici despre Word - apropo, la TIC ar trebui sa invatati suite Office si nu Microsoft Office, ca e scoala nu training platit la Microsoft) se cam dezumfla. E plin HR-ul corporatist de absolventi de liceu de informatica (mai mult absolvente) cu facultate de psihologie la Spiru Haret (si altele asemenea).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru flixbuster):

P.S. In ciuda credintei populare, Mate!= Info - cine e bun la una nu e neaparat bun la cealalta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru flixbuster):

La cel mai multi, ori nu stiu ce vor sa se faca in viata ori iau dus parinti, deci la ambele au considerat ca Mate-Info e cel mai bun profil! Si da la cei mai multi au fost note mari la gimanaziu si la evaluare, desi in opinia mea notele nu arata cat de inteligent esti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stii ce nu mi se pare normal? Ca tu si altii ca tine terminati 8 clase si inca stalciti limba romana.

Pe de alta parte, profilul e de mate-info in principal pentru ca asta SE VA INVATA (observi timpul viitor?). Alegi liceul si facultatea in functie de ce iti doresti sa faci in primul rand, iar in functie de metoda de admitere iti trebuie sau nu anumite cunostinte si ca sa intri. S-ar putea sa ai surpriza ca multi dintre cei pe care ii comentezi tu acum sa termine cu medii mult peste ale tale la sfarsitul anului.

De asemenea, daca tot am ajuns la subiectul "note". Zici ca stii ca nu reflecta nivelul de cunostinte, insa dupa asta cataloghezi. T.I.C. nu inseamna informatica. Lucrezi sau nu lucrezi in word, aia e toata faza. Poti sa stii C++, Java, HTML, etc perfect si sa nu fi deschis in viata ta Word. Ce e in Word inveti in 30 de minute, nu e motiv de lauda sau de rusine ca stii sau nu stii ce e acolo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta e strict problema lor, eu personal nu iti recomand sa vrei sa fii primul in clasa ca dupa aceea toata lumea o sa aiba niste asteptari de la tine de parca esti Einstein 2

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru serus):

Nici nu voiam sa fiu primul in clasa, nu prea pun cont pe note, numa mi s-a parut un pic dubios ca au fost uni cu 9.50 la evaluare care au luat 5 la mate dintr-un test din materie de acum din a 9-a care nu era foarte grea in opinia mea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează