| Yuki0799 a întrebat:

Bună ziua! Sunt aproape de finalul clasei a 11-a și anul viitor trebuie să dau bacul. Îmi e frică de bacul la română pentru n-am citit niciun roman sau nuvelă. Știți cumva de unde aș putea găsi comentarii pentru operele de bac?

5 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Iti cade la subiectul III una din cele 3 genuri literare : liric, epic si dramatic. Trebuie sa cunosti la fiecare gen, trasaturile caracteristice si macar cate o opera literara care apartine fiecarui gen. Recomand sa citesti rezumatul fiecarei opere literare la alegere sau chiar filmul bazat pe carte, daca exista. Priveste cartea respectiva ca pe o poveste care te fascineaza. Si daca reusesti asta, vei putea citit chiar si toata cartea.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar fi trebuit să citești. E relaxant.

| Solane a răspuns:

Nu comentarii. Mai ai timp sa citesti romanele, nuvelele, poeziile, etc. Biblioteca scolara sau cea orasaneasca sunt gratuite.

| DiaDiana111 a răspuns:

Nu trebuie neapărat să citești romanele sau nuvele, trebuie să te concentrezi pe structura fiecăruia. Le iei pe toate ce se dau, stabilești în ce perioadă sunt, identifici genul (înveți definiția fiecărui gen, cu asta să începi eseul) și de aici cauți rezumatele fiecăruia. Poți să cauți pe Google fiecare operă și îți va da.

| ÎmiPlacDihorii a răspuns:

Eu n-am citit nicio opera de bac si tot am luat peste 9. Daca vrei sa le citesti, mai ai timp un an, gasesti pdf-uri pe internet, poate te ajuta sa intelegi operele mai bine. Insa cel mai important e sa inveti comentariile cu structurile lor, care in mod normal ar trebui predate de profesor pe parcursul liceului. Eu m-am ajutat putin si de prieteni si am mai cautat si pe internet, dai un search pe Google si nu e asa greu sa gasesti cate si mai cate esee.